I dag relanserer gigantkonsernet Equinor konseptet «Morgendagens Helter» - med en splitter ny visuell identitet og reklamekampanje.

Sponsorkonseptet der talenter både innen idrett og kultur har blitt sponset, ble startet av konsernet i 2006 – den gang under navnet Statoil. 13 år senere er konseptet pusset opp.

 - Grunntanken bak «Morgendagens Helter» er egentlig ganske enkel.  Mennesker er en av våre aller viktigste ressurser, både for oss i Equinor og samfunnet forøvrig. Tidene forandrer seg men det å satse på neste generasjon og talentutvikling vil aldri gå av moten, sier sponsorsjef Cathrine Instebø i Equinor.

Talenter som Leif Ove Andsnes, Jarle Bernhoft, Martin Ødegaad og Johannes Høstflot Klæbo har alle vært en del av Morgendagens Helter programmet.

Og selv om konsernet i fjor skiftet navn til Equinor, var det aldri aktuelt å legge vekk konsepet «Morgendagens Helter», forteller kreativ leder Henrik Øinæs Habberstad i Equinor. 

- Som selskap har vi endret oss mye de siste årene, i fjor også navnet vårt, men å gå bort fra et så sterkt sponsorkonsept som «Morgendagens Helter» var aldri et spørsmål. Etter 13 år var imidlertid tiden inne for å modernisere konseptet, først og fremst det visuelle. Vi lanserer nå en versjon 2.0 av Morgendagens Helter, uten at vi går vekk fra den sterke emosjonelle plattformen som Morgendagens Helter er både kjent og beundret for, sier Habberstad.

Og presiserer;

- Den største endringen er den visuelle identiteten, men innholdet er uendret - sport, kultur og realfag, sier han til Kampanje.

Det er Try som står bak både den nye identiteten og kampanjen. Produksjonsselskap har vært Bacon med Martin de Thurah på regi. Musikken i reklamefilmen er sangen «The Impossible Dream», som 15 år gamle Emma Steinbakken fremfører. 

Kampanjen skal gå i seks uker, med størst trykk de første fire ukene. Mediemiksen inkluderer tv, kino, utendørs, display, SoMe og native.

Se den nye filmen her: