De siste par årene har reklamebyrået McCann og produksjonsbyrået Drive vært drevet som to separate selskaper. Nå slår den nordiske toppsjefen Richard Bonner-Davies i McCann Norden sammen de to byråene til ett byrå.

- Våre kunder opererer i en hektisk og stadig mer kompleks verden. Derfor er det viktig at samarbeidet med reklamebyrået oppleves som effektivt og ukomplisert - samtidig som alle behov dekkes, sier Bonner-Davies.

Han sier de to byråene stadig oftere har jobbet sammen på kunder av McCann-huset i Oslo og deler så mye som halvparten av kundene med hverandre. Det er blant annet Apotek 1, Comfort 1, Eurosko og Maxbo.

- Vi har vært på vårt beste i Drive og McCann når vi har jobbet tett sammen for å levere ideer og markedsføring sømløst på tvers av kanaler. Våre kunder setter pris på dette, og at vi forenkler våre prosesser for å bedre samarbeidet, er forretningsmessig fornuftig for både dem og oss, sier Bonner-Davies.

- Går på banen med samme drakta
Det nye byrået vil dermed bestå av rundt 50 personer og operere med én topplinje, én bunnlinje og ikke minst ett navn. Det nye navnet blir Drive McCann og toppsjef blir Bjørn Sloreby, byråleder frem til i dag i Drive.

- Forskjellen fra tidligere er at vi hadde ulike drakter på oss, nå går vi på banen med den samme drakten. De to byråene har også nærmet seg hverandre veldig den siste tiden, sier Sloreby til Kampanje.

Sammenslåingen ble presentert av ledelsen tidligere denne uken for de ansatte.

- Nå tar vi det beste fra begge verdener innen for kreativ strategi og retail marketing i ett og samme byrå. Drive har lyktes med struktur, metodikk, effektivitet, innsikt og sosiale medier tilpasset retailkunder, mens McCann er suverene på kreativitet og strategi, sier han.  

- Hvorfor ble navnet Drive McCann og ikke bare McCann?

- Vi ønsket å ha med Drive i navnet, men det nye navnet kunne også vært McCann Drive. Men vi liker Drive McCann godt og det sender et signal til markedet om at Drive er veldig viktig og en motor. Og som en kollega av oss sa etter allmøte; McCann Drive blitt for likt drive thru-en til McDonalds – McDrive, smiler Sloreby.

Sikter mot 70 mill.
Sloreby har vært byråleder i Drive siden 2010 og selv om han ikke er en av de aller mest synlige byrålederne i Norge, har han mer enn 25 års erfaring fra reklame og produksjon. Han sier om seg selv at han trives i bakgrunnen som leder, og heller lar kreatørene skinne.

Regnskapstallene for 2018 er ikke klare, men Sloreby sier det sammenslåtte selskapet vil ha et budsjett på over 70 millioner kroner. Og planen er å gå med overskudd inneværende år. Som sjef i Drive har Sloreby levert positive resultater både i 2017 og 2018, mens utfordringene har vært større i McCann - som i 2017 fikk et underskudd på driften på 8,5 millioner kroner.

2018 åpnet også på verst mulig måte i McCann, med tapet av Rema 1000 som kunde.

- Samtidig ble det klart at Drive vant Rema 1000 som kunde. Slår du sammen Drive og McCann i dag, gikk vi med overskudd i 2018. Tapene i McCann har bedret seg veldig og sammen vil McCann og Drive være lønnsomt, sier Sloreby.

Endringene i McCann-byråene vil ikke få noen konsekvenser for de ansatte i de to byråene,  og Bonner-Davies og Sloreby avviser at dette er et grep for å kutte kostnader. Tanken ved å slå sammen McCann og Drive er «å ta det beste fra begge byråer for å rendyrke kreativ og effektiv reklame i alle kanaler», understreker de to.

Les også: Tar med seg gigantkunde fra McCann - blir hovedbyrå for Rema 1000

Forlater byrået
Den eneste store endringen organisasjonsmessig, er at dagens byråleder i McCann, Calle Hägg, overlater sjefsjobben til Sloreby. 

- Bjørn Sloreby og jeg har jobbet hardt for å bringe våre byråer sammen og nå med endelig strategi på plass, velger jeg å gi stafettpinnen over til Bjørn som er svært motivert for å ta det «nye» selskapet videre. Jeg er stolt over alt vi i McCann har fått til på såpass kort tid, og må bare hylle alle ansatte for å ha gitt gass i bratt oppoverbakke og skapt en positiv utvikling, sier Hägg til Kampanje.

Bonner-Davies berømmer Hägg for å være med å legge planene om å slå sammen de to byråene.

- Calle Hägg har gjort en formidabel jobb med å snu McCann det siste året, og han velger nå å bistå Bjørn med å samle de to selskapene for å deretter se seg om etter nye utfordringer. Vi vil gjerne ha med Calle videre og har gitt han betenkelsestid med åpen retur, sier Bonner-Davies.