Hos Anti er det duket for organisasjonsmessige endringer når Kristin Holst Grimstad rykker opp i systemet og overtar jobben til gründer og dagens byråleder Kenneth Pedersen.

Det ti år gamle byrået har lenge hatt et «all-black-image» der de fleste ansatte er ikledd svarte klær, men den dagen Kampanje kommer på besøk feirer Grimstad den nye jobben med å gå til det drastiske skrittet å ikle seg mørkeblå kjole i stedet for svart kjole.

- Daglig leder-byttet er ikke dramatisk. Men jeg prøvde bevisst å være litt annerledes og velge blått i dag. Jeg må jo prøve å utfordre gründerne etter ti år i svart, sier hun lurt.

Les også: Går fra TV 2 til Anti

Grimstad har tidligere ledet enheten for design og strategi med rundt 35 ansatte, men nå skal hun altså holde styr på de nærmere 60 Anti-ansatte. Den gangen Grimstad startet i Anti, kom hun fra TV 2.

- TV 2 var en stor organisasjon, Anti var da jeg begynte et mindre og relativt ungt byrå i kraftig vekst. I likhet med de fleste andre i vekstfase hadde Anti hatt fokus på faglig kvalitet og kundene. De to siste årene har vi sett behovet for ytterligere fokus på interne forhold også. Organisasjonen er styrket og vi utnytter ressursene våre enda bedre, noe som kommer våre kunder og ansatte til gode, mener Grimstad.

- Hva slags leder vil du være?

- Jeg vil være en motiverende leder som gjør at folk utvikler seg. Jeg har tillit til de ansatte og hører på hva de har å si. Så håper jeg at de sier fra til meg om jeg blir en leder som ikke klarer å leve opp til sine egne ambisjoner, sier hun.

Endringene trer i kraft kort tid etter at det ble kjent at Aram Zarkoob Vaughan forlot Anti og jobben som leder for Reklame, Tv og Content etter kun seks måneder .

Les også: Aram Zarkoob Vaughan slutter etter halvt år: - Vi fikk det ikke til å funke

- Nå er vi rustet for bredden
Anti ble startet opp for rundt ti år siden av Kenneth Pedersen og makker Ketil Wold. Pedersen kan avsløre at planen var å bli «maks fem ansatte». Det gikk jo ikke helt slik – siden byrået nå består av 100 ansatte med kontor i Oslo, Bergen, Trondheim, Hamar og USA.

- Kristin Holst Grimstad har vært med på en omstrukturering som startet for rundt halvannet år siden. Den har vist gode resultater og sjappa har blitt et byrå rustet for framtida. Både Kristin og jeg er svært opptatt av faglig kvalitet og ikke minst at folk skal glede seg til å gå på jobb. Nå mener jeg vi har vi en struktur som er rustet for den bredden vi jobber med. Det er i skjæringsfeltet strategisk design, reklame, teknologi, tv, content, PR og kommunikasjon, sier Pedersen.

- Hvordan er det å gi fra seg lederansvaret?

- Det gjør litt vondt. Anti er babyen min. Men jeg er helt sikker på at Kristin vil gjøre en meget godt jobb som daglig leder. Hun har mye å bidra med når det kommer til de strategiske valgene for Anti. Kristin er også svært opptatt av å utvikle vår faglige styrke videre og hun er god med folka våre. Anti skal fortsette å være en utfordrer i markedet og vi skal fortsette å flytte grenser og tørre å gjøre ting annerledes. Skal vi klare det i ti år til, må også selve organiseringen av selskapet følge tiden, sier Pedersen til Kampanje.

Men han slipper ikke kontrollen helt – han fortsetter som administrerende direktør og styreformann. Likevel er ikke Grimstad redd for at Pedersen skal bli en «sjuende far i huset».

- Det er jeg ikke redd for. Kenneth og jeg har allerede jobbet meget tett både faglig og strategisk i ett og et halvt år nå. Det som blir viktige nå er å fortsatt bygge et selskap folk drømmer om å jobbe i og som fortsetter å bygge fagområdene våre på best mulig måte; så vi utfyller hverandre godt, sier Grimstad.

Svarte tall i 2018
Tallene for 2018 er ikke klare, men Pedersen bedyrer at det ikke er røde tall i boka.

- Hadde det ikke vært for en feilslått leieavtale for kontorer på Tøyen, hadde tallene for 2018 vært veldig bra. Men vi måtte kjøpe oss ut av en tiårs leiekontrakt. Det er by-gons nå, men det er likevel snakk om veldig mye penger, innrømmer Pedersen.

- Og hvordan er farten inn i 2019 da?

- Vi har spesielt god vekst innen reklame, tv og content, men designdelene fortsetter å gå veldig bra.

Av kunder har de fremdeles store oppdrag for bedrifter som NRK, Telenor, Coop og Posten/Bring, men de to forteller at det er et «nåløye» å komme gjennom for å være Anti-kunde.

- Vi skal være partnere med våre kunder, ikke leverandører. Vi er kompromissløse når det gjelder våre ansatte. Dersom våre ansatte og våre kunder ikke trives godt med å jobbe sammen så blir det ikke gode leveranser og samarbeidet blir vondt. Da er det ingen vits i å fortsette å jobbe sammen heller, sier Pedersen. Kristin Holst Grimstad supplerer;

Gir fridager for trivsel og kompetanseheving
Pedersen og Grimstad understreker at de mener den kollektive kompetansen til alle de ansatte er ekstremt viktig, derfor har de lansert et tiltak for å sikre økt kompetanse – men også trivsel.

- Et av de mange tiltakene vi har tilført i «den nye hverdagen», er inspirasjonsfredag – én gang i måneden. Da kan alle ansatte jobbe med hva de vil, enten det er å lære noe nytt, jobbe ekstra på et prosjekt, eller bare fylle på med inspirasjon.

Det spenner fra å lære seg programmering, driver med podcast eller musikkdokumentar, jobbe med et prosjekt for å få en hage på toppen av taket på bygget, eller for eksempel jobbe med å utvikle et nytt skateboard-merkevare.

Dagen har de kalt «Yai-day».

- Alle får fri til å jobbe med det de finner inspirerende. Og så deler vi inspirasjon og læring med hverandre slik at fellesskapet får glede av hver enkelts påfyll.  Dette lærer vi mye av. Ikke minst utfordrer vi oss selv til å tenke helt nytt – godt for oss og godt for våre kunder, sier Pedersen.