Karin Lund og Øystein Halvorsen gikk i kveld til topps i Gullfisken for femte gang og befester dermed posisjonen som et av de mestvinnende teamene i Gullfiskens historie. 

- Det føles veldig bra dette altså, det er like gøy hver gang, sier Halvorsen.

Denne gangen fikk Try tøff konkurranse fra sitt eget datterbyrå Pol, som hadde to av tre finalefilmer, inkludert juryens utfordrer, «Gal etter grill» for Coop.

- Det var veldig spennende nå. Det var vondt, sier Lund om finalekampen.

Les mer: Rema 1000 vinner Gullfisken - Try går til topps for tiende gang

- Vanskelig å nå opp
Selv om dette er deres femte seier i Gullfisken, og Trys tiende, synes ikke teamet at byrået har blitt for dominerende i konkurransen.

- Nei, ler Halvorsen.

- Men det er viktig at folk skjønner at dette er en konkurranse som er vanskelig å nå opp i. Det er ikke noe lett. Men det er greit at det var andre byråer enn bare Try i superfinalen, sier han.

- Dere er et av de mestvinnende teamene gjennom tidene i Gullfisken. Hva er hemmeligheten?

- Det er ingen oppskrift. Vi er heldige som får lov til å jobbe med mange av de store merkevarene og annonsører som har budsjett til å være synlige på tv. Jeg håper også det er litt fordi vi klarer å lage ting som folk kan kjenne seg igjen i, og som folk synes er morsomt.

Ideen til vinnerfilmen kommer ikke fra egne opplevelser med smarthus, kan teamet røpe.

- Men jeg tror alle har kjent seg igjen i at teknologi ikke fungerer og at man kan bli mer og mer utålmodig. Det har vi spilt litt på. I ettertid har vi fått oss Google Home begge to, og vi har begge hatt litt problemer der. Men vi tror på teknologi, det er ikke det, sier Halvorsen.

Skamroses av Rema 1000-sjefer
Markedsdirektør Per Åge Dahl kaller det «fenomenalt» det Try Reklamebyrå har levert siden de inngikk et samarbeid i fjor.

- Smarthus-filmen har egentlig tatt hele markedsavdelingen i Rema 1000 til et nytt nivå, sier han til Kampanje.

- Det er ikke mulig å få en bedre start på samarbeidet, sier Rema 1000-sjef Trond Bentestuen.

- Dette markerer virkelig retningen i hvordan vi skal kommunisere fremover. Det skal være glimt i øyet, folkelig og nedpå, fortsetter han.

- Mistet dere på et tidspunkt «touchen» i Rema 1000?

- Jeg tror at hvis du ser tilbake, så har vi prøvd mange forskjellige uttrykk, men nå har vi funnet tilbake til det jeg mener er et tidløst og unikt konsept, sier Bentestuen.

- Hva slags resultater har denne filmen skapt?

- Rema 1000 har vært gjennom en veldig tung periode. Denne filmen har vært med på å skape en selvtillit i organisasjonen og har minnet kundene på det som skal være kjernekonseptet i Rema 1000; at vi har de laveste prisene på gode produkter.

Slipper oppfølger
Suksessen med smarthus-filmen har ikke bare gitt mersmak på Try-arbeider, de har også bestemt seg for å lage en direkte oppfølger.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt å lage noe mer enn den ene filmen, men vi så at den slo an ganske bra, så vi tenkte at vi skal gi det en sjanse. Vi vet ikke om den kommer til å bli like godt mottatt, men vi tror den kommer til å slå an den også, sier Øystein Halvorsen.

- Har dere som ambisjon å vinne Gullfisken 2019 med oppfølgeren?

- Det er ikke isolert sett et mål. Målet er at den skal virke mot kundene, men Gullfisken er et godt bevis på at man lager reklame som mange liker, så det er ikke uviktig, sier Bentestuen.

Se intervju med Karin Lund og Øystein Halvorsen i Try: