Natt til mandag var det duket for den 53. utgaven av Super Bowl, da New England Patriots slo Los Angeles Rams i den mest poengfattige kampen i Super Bowls historie.

Finalen i National Football League er en av årets største sportsarrangementer og blir sett av mer enn 100 millioner amerikanere. Det blir dermed også en kamp mellom de største merkevarene som graver dypt i lommeboken for å sende reklame under den rundt fem timer lange sendingen. 

I tillegg til påkostede produksjoner og Hollywood-skuespillere, koster 30 sekunder sendetid under årets finale nærmere 44 millioner kroner, i følge CNBC. Det gjør årets Super Bowl til den dyreste å kjøpe seg sendetid på. I fjor skal 30 sekunder med reklametid ha kostet 38,2 millioner kroner.

Totalt ble det sendt 45 reklamefilmer, som er hele 10 færre enn fjoråret da 55 reklamefilmer fylte pausene. 

Se et utvalg av gårsdagens mest omtalte reklamefilmer:

Bud Lights samarbeid med Game of Thrones overrasket mange, og blir av flere trukket frem som nattens reklamevinner. Her får du blant annet et gjensyn med en av Daenerys drager og Frankestein-utgaven av Ser Robert Clegane. 

Microsoft valgte å benytte anledningen til å vise frem spillkontroller for barn med handikapp. CNN skriver blant annet: «… var ikke bare oppløftende, men et eksempel på de store tingene som teknologien kan hjelpe folk å oppnå.»

I Burger Kings reklame du se kunstikonet Andy Warhol spise en hel Whopper under emneknaggen «Eat like Andy».

Stella Artois spiller på gamle kjente i sin reklamefilm, hvor man får et gjensyn med Jeff «The Dude» Bridges og Carrie Bradshaw fra Sex og Singelliv, begge kjent for å være glad i alkohol. Denne gangen velger de en drink utenom det vanlige. 

T-Mobiles film har fått mye oppmerksomhet, men ser ut som en skikkelig stang ut. Den blir nemlig anklaget for å være sexistisk og det går varmt for seg med negative tilbakemeldinger på Twitter.

Budweiser slår et slag for vindkraft med Bob Dylans «Blowing in The Wind» som lydspor. 

Mer enn ok? Det er ikke helt avklart - noen liker den, andre ikke. Her har Pepsi dratt i gang et stjernelag anført av skuespiller Steve Carrel som forsøker å banke inn budskapet om at Pepsi er mer enn et ok substitutt for Coca Cola. 

Adage omtaler den som en av de morsommere reklamefilmene under Super Bowl. I Hyundais reklamefilm har de med seg skuespiller Jason Bateman som pikkolo.