Sps Geir Pollestad mener bøndenes misvisende fremstillinger av norsk matproduksjon er med på å ødelegge debatten om dyrevelferd, på lik linje med skrekkbildene fra dyrevernsorganisasjoner. Dette sier han i et intervju med Nationen.

- Min oppfordring til Gilde og Tine er at de må slutte med reklamer som viser dyr som snakker og synger og bønder som bærer rundt på grisene sine. Det skaper feil inntrykk og da tror forbrukerne heller ikke på det. Det vi må gjøre er i vise fram det virkelig liv på gården, sier Pollestad.

Nortura, som står bak Gilde-merkevaren, forsvarer sin reklamefilm for det såkalte Griseløftet, som viser bønder som går rundt og bærer på grisene sine.

- Det har blitt mer fokus på dyr og gården også i reklamene våre de siste årene. Det synes vi er en positiv utvikling. Vi er til stede både på tradisjonelle reklameflater og på andre arenaer i samfunnsdebatten. I sum mener jeg vi gir folk et realistisk innblikk i vår verdikjede. Reklamefilm blir selvsagt ofte stilisert i forhold til virkeligheten, men vi vet at forbrukerne har likt denne filmen veldig godt, og at budskapet om at vi er opptatt av dyrevelferd har nådd gjennom. Så kan man selvsagt diskutere om det er bør være enda mer dokumentarisk, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen i Nortura til Nationen.