Saken er oppdatert med kommentarer fra administrerende direktør i Mindshare, Petter Kjus Skippervold.

Avinor har utlyst byrårunde for å finne seg et nytt mediebyrå. Det er litt over et halvt år siden flyselskapet landet reklamebyrået Per Høj, etter en omfattende byråkonkurranse hvor hele 67 byråer var med.

Den avtalen lå i størrelsesorden 40-50 millioner kroner, mens når de nå er på jakt etter nytt mediebyrå er anslaget på det dobbelte.

Markeds- og kommunikasjonssjef i Avinor, Cathrine Fuglesang Frahmholt, er ordknapp på spørsmål om utlysningen. Hun forteller at de ikke har noen formening om dette vil bli en stor konkurranse i mediebyråverdenen.

- Vi skal inngå en rammeavtale for kontrakt av mediebyråtjenester, og vi regner med å signere kontrakt før sommeren, sier hun til Kampanje.

Frister med 100 mill.
I utlysningen skriver Avinor at de har «behov for mediebyråtjenester ved sentrale aktiviteter og kampanjer, både landsdekkende og lokale.»

Det kommer også frem at Avinor i disse dager jobber med å etablere en kvalifiseringsording for innkjøp, eller innkjøpspool med leverandører, som skal dekke behovene Avinor har på sentralt og lokalt hold innen uttak av kommunikasjon, i samarbeid med Per Høj. 

Mediebyråavtalen skal ha en varighet på tre år med mulighet for to års forlengelse med en anslått verdi på opp mot 100 millioner kroner. I utlysningen anslår Avinor at de investerer 25 millioner kroner per år i betalt markedsføring.

- Hvor mye av kontrakten går til mediekjøp og hvor mye av dette er honorar til mediebyrået?

- Jeg kan ikke si noe utover det som står i utlysningen, svarer Fuglesang.

Samarbeider med Mindshare
De siste fem årene har Avinor samarbeidet med Mindshare om mediebyråtjenester. Den kontrakten skal ha ligget på omtrentlig det samme som det nå utlyses for, og utløper nå i vår. Dermed må Mindshare ut å forsvare kontoen de har hatt de siste årene.

- Det håper vi at vi får til. Dette er en kunde vi setter stor pris på å jobbe med, og de har vært en verdsatt kunde i mange år. Vi vil gjøre alt vi kan for at det fortsetter slik i årene som kommer, sier daglig leder i Mindshare, Petter Kjus Skippervold, til Kampanje.

- Med tanke på kundeklientellet deres, er Avinor-avtalen en stor kontrakt?

- Det er en kunde vi setter stor pris på å jobbe med, og de er en kunde med spennende utfordringer. Sånn sett er det en viktig kunde for oss, svarer Skippervold.

Han er usikker på om det blir en like stor buzz rundt denne konkurransen i mediebyråbransjen, som det ble for reklamebransjen da Avinor landet Per Høj.

- Det skal mye til for å slå det, men det blir spennende å se.

Avinor har i tillegg til samarbeidet med Per Høj om reklame og Mindshare på mediebyråtjenester, også samarbeid med design- og teknologiselskapet Unfold.