Saken er oppdatert med kommentarer fra Kjetil Try og Martin Bentzen.

WPP har hatt et strategisk partnerskap med Try siden 2016. I fjor inngikk Try og WPP-eide Group M et samarbeid om å bygge Trys performance-miljø Try Opt om til et fullverdig mediebyrå. Nå knytter WPP tettere bånd til Try med en minoritetsinvestering i Try Opt, skriver reklamebyrået i en pressemelding.

Det dreier seg om en andel på 23 prosent, får Kampanje opplyst.

- Vi bygger et mediebyrå som vil levere de beste tjenestene til våre kunder. Med WPP og GroupM på eiersiden er vi sikre på at vi får tilgang til den beste ekspertisen og et internasjonalt nettverk som er viktig for å lykkes med denne satsningen. Eierskap er også en viktig del for nøkkelpersoner og strategiske partnere. En mindre eierandel vil utvilsomt sikre engasjement av energi, kompetanse og fullt fokus fra begge parter, samtidig som vi har full eierkontroll over selskapet, sier administrerende direktør i Try, Kjetil Try, i en pressemelding.

- Ingen planer om å selge mer
Dette er første gang i Try-historien at reklamebyrået selger til en ekstern aksjonær.

- Ja, hvis jeg tenker meg om, så er det første gang i Try-historisk tid, bekrefter Try overfor Kampanje.

- Gir det mersmak?

- Nei, ler Try.

- Poenger her var ikke å selge, men å få en god partner. Det er ingen planer om å selge mer av Try-gruppa, verken datterselskaper eller reklamebyrået, understreker han.

Try-sjefen minner om at Venture Factory inntil nylig eide 44 prosent av Try Opt, og at Try på den måten har styrket sin eierandel i selskapet i løpet av det siste året.

- Vi har funnet en samarbeidspartner som hjelper Try til å bli et fullverdig mediebyrå. Vi har allerede jobbet sammen en stund, så dette endrer ikke all verdens,  men jeg har tro på at det bør være noen økonomiske interesser innblandet i et langsiktig samarbeid, så dette har ligget i kortene, sier Try.

- Fornuftig pris
- Med Try Opt får GroupM et nytt og differensiert tilbud i markedet som er fremtidsrettet og som passer vår langsiktige strategi. Å kunne bidra som eier gjør denne satsningen enda mer spennende for oss lokalt, og tydeliggjør vår forpliktelse som en viktig strategisk partner for Try Opt, sier Martin Bentzen, konsernsjef i Group M Norway.

- Hvordan kom dere frem til en andel på 23 prosent?

- Det er et spørsmål om hva vi minimum bør ha som ambisjon om å sitte på og hva som er tilgjengelig i selskapet, sier Martin Bentzen til Kampanje.

Han ønsker ikke å si noe om pris, annet enn:

- Vi mener å ha betalt en fornuftig pris.

- Hva er ambisjonen på sikt?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i, for det blir en sak som vi til en hvert tid vil vurdere sammen med Try og Opt, og internt hos oss.

Kjøpte ut Venture Factory
Try Opt AS startet opp i 2015 i samarbeid med Venture Factory. I 2018 styrket Try sin eierskapsposisjon gjennom oppkjøpet av Venture Factorys 44 prosent eierskapsandel.

Les også: Try og Group M starter nytt norsk mediebyrå: - Markedet er i rask endring

Gunnar Stensaker, daglig leder i Try Opt, sier:

- Medie- og annonsemarkedet er i stor endring, ikke minst som følge av teknologisk utvikling. Vi har etablert et mediebyrå som allerede viser resultater, og vi merker at mange kunder opplever det som en stor fordel å få tilgang til flere kommunikasjonstjenester under ett tak, slik at de kan bruke mindre tid på koordinering og mer tid på handling. Våre kunder får det beste fra begge verdener. Vi beholder den gode Try Opt-kulturen som vi har bygget opp siden starten gjennom vår sterke digitale og kreative forankring, og kombinerer dette med det globale nettverket og ferdighetene fra GroupM.