Høsten 2017 gjennomførte den svenske rådgivningskjempen Söderberg & Partners en byråkonkurranse i Norge. Selskapet har tilstedeværelse i hele Norden, og driver både med finansiell rådgivning, forsikring og andre finansielle tjenester.

Nå skal selskapet lansere en helt ny tjeneste sammen med reklamebyrået We Are Live

- Det er første gang vi har gjennomført en så omfattende innovasjonsprosess rundt utvikling og lansering av en tjeneste i denne skalaen. Det var derfor viktig for oss å finne en riktig partner. We Are Live ble valgt fordi de leverte best på en kombinasjon av kreativitet og strategisk tilnærming. Vi er utrolig godt fornøyd med valget av byrå, sier Andreas Hæhre, leder garanti i Söderberg & Partners.

Den nye tjenesten som har fått «D» er en garantiordning til bruk på utleiemarkedet for eiendom og som gjør at leietaker slipper å binde opp penger i form av et stort depositum.  Samtidig skal utleie få den samme trygghetet som ved en depositumsordning.

- Drøye 900.000 nordmenn leier bolig. Majoriteten av disse leietakerne er under 30 år, og leier av en privatperson der depositumskonto stort sett har vært det eneste alternativet til sikkerhetsstillelse ved inngåelse av leieforholdet, forteller Hæhre.

Hæhre mener det for yngre leietagere ofte kan være krevende å skaffe penger til et stort depositum og at dersom man har råd «er det kjedelig å måtte låse pengene på en konto med dårlige betingelser.» Med D er tanken å gi leietaker muligheten til å kjøpe en garanti i stedet for å sette pengene på en depositumskonto.

I tillegg til å være med på å utvikle det helt nye konseptet, har We Are Live stått for både navnevalget og kommunikasjonskonseptet som nå rulles ut.

- Vi utviklet fire ulike konseptretninger som vi lot målgruppen få mene noe om før vi landet på konseptet D. Navnet D kommer av at du kun betaler for en liten del av depositumet, du betaler rett og slett kun for D-en, forteller Christoffer Stenholt, daglig leder i WAL.

Han kaller dagen i dag for en «D-dag» og sier det er «første gang vi gjennomfører en såpass omfattende kampanje der alt innholdet er produsert in house.

- Omtrent halve byrået har vært involvert i produksjonen, sier Stenholt.

Tjenesten er nettbasert, og Evry har utviklet nettsiden. I tillegg har Söderberg & Partners valgt å bruke We Are Live også som mediebyrå. Kampanjen som nå går på lufta består av filmer til YouTube, Facebook og Instagram og i Schibsteds mediekanaler.

- Utfordringen var å skape et lekent og engasjerende univers som målgruppen kunne kjenne seg igjen i, samtidig som vi måtte beholde seriøsiteten og fremstå «banksk». Vi jobbet mye med å finne denne balansen, og føler at den sitter nå. Det har vært utrolig kult å få være med på å utvikle et helt nytt konsept og tjeneste fra bunnen av, forteller Gerd Stangeland og Nina Bugge, som er kreatører i byrået.

Leder for garanti i Söderberg & Partners sier rådgivningselskapet lanserer D fordi de «mener at leietaker skal kunne velge å bruke pengene sine til andre ting enn å låse de på en depositumskonto.»

- Vi legger oss ikke bort i hva, men ferie eller BSU kan jo være bra. Samtidig er det viktig at tryggheten til utleier blir ivaretatt. Nå gleder vi oss til å lansere tjenesten, og til å videreutvikle den med We Are Live samt våre kunder fremover, sier Hæhre. 

Se den nye filmen til We Are Live om tjensten D her. 

På bildet i toppen ser du fra venstre Roy Hansen (teamleder garanti S&P), Andreas Hæhre (leder garanti S&P), Christian Søhus (CIO S&P), Morten Scivoletto Knutsen (CCO S&P), Nina Bugge (AD WAL), Gerd Stangeland (AD WAL), Christoffer Stenholt (daglig leder WAL), Marte Langfjæran (lead designer WAL), Henrik Reistad (motion designer WAL), Henning Øwre Selvåg (head of social WAL), Halvor Hauge (konsulent WAL). .