I år feirer Kondomeriet 30 år og det markeres med en ny reklamekampanje signert Pol. I likhet med fjorårets sommer-kampanje, som tok utgangspunkt i naturbilder, tar reklamebyrået i bruk helt uskyldige virkemidler for å pensle tankene inn på sex. Denne gangen er vi i matens verden.

- For en aktør som blir klassifisert som «pornografi» på de fleste nettsteder er det ikke bare-bare å feire 30-årsjubileum. Men boller og kake kan ingen nekte oss, så derfor har vi laget en bursdagsfilm som egentlig ikke viser annet enn forberedelsene til tidenes bursdagsfest, forteller teamet hos Pol. Det har bestått av tekstforfatter Anders Arnoldsen Holm og Art Director Thea Emanuelsen, konsulent Lina Aas-Eng, prosjektleder Elle-Beth Lønnestad og designer Pia Lystad.

Dorthea Berge, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er godt fornøyd med resultatet.

- I 30 år har vi sørget for å gi nordmenn et bedre og mer lekent sexliv, det må jo selvsagt feires! Som seg hør og bør ville vi starte jubileumsåret med et smell, noe vi syns denne filmen absolutt gjør. Det er mye fristelse i matverden som vi har klart å trekke over i vår verden, sier Dorthea Berge, Nettredaktør og Presseansvarlig i Kondomeriet.

- Kommer dere til å markere 30-årsdagen på noen andre måter i løpet av året?

- Vi startet feiringen med en landsdekkende konkurranse i samarbeid med leverandøren Womanizer hvor vi gir bort 5000 Womanizer One. I tillegg har vi akkurat lansert to helt nye produkter i vår egenproduserte serie Mer Lyst. Vi kan ikke røpe så mye mer om feiringen videre, men kan fortelle at vi har et spennende år i vente! I sommer skal vi også samle ansatte og leverandører til en skikkelig fest.

Hun erkjenner at det kan være utfordrende å markedsføre Kondomeriets produkter, ettersom de ikke kan vise produktene i bruk.

- Vi skiller oss fra den vanlige annonsøren gitt produktenes natur, og vi har derfor blitt gode på å finne smarte og lekne måter å markedsføre både oss og produktene. Vi jobber også mye med merkevarebygging i alle kanaler. Vår erfaring er at de fleste kanaler i Norge er veldig positivt innstilt til å samarbeide med oss og syntes det er spennende å få oss med på laget. Men vi opplever utfordringer med å annonsere i noen amerikanskeide plattformer som Facebook og Youtube.

Også profilfilmer som denne har et hardt liv på Facebook og Youtube, ifølge Berge.

- Ja, det gjelder alt. Alt fra kondomer, som ifølge Facebook sitt reglement burde være lov, til sjarmerende videoer som denne.

- I fjor sommer var det natur, nå er det mat – hva blir det neste?

- Vi har noen spennende planer i vente, men kan ikke røpe noe helt enda.

Jubileumsfilmen er produsert av Flambert med Henrik Henriksen på regi.