I fjor fikk Schjærven oppdraget å jobbe med Rema 1000s egne merkevarer, samt oppdraget på utvikling av strategi, retailkonsepter, strategisk design og pakningsdesign for kategoriavdelingen hos Rema 1000. De deler kunden med Try, som jobber med merkevaren Rema 1000.

Først ut er en relansering av Nordfjord Kjøtt. Kampanjen går på lufta denne uken, og starter med en ett minutt lang reklamefilm som tar utgangspunkt i Loen, der Nordfjord produseres. Filmen er produsert av Sheriff Film Company og regissert av Martin Rodahl.

- Det er med ærefrykt vi har forsøkt å videreutvikle historiefortellingen rundt merkevaren Nordfjord, med den lange og imponerende historien som ligger i produksjonslokalene i Loen, sier Lasse Maugesten, Retail Strategy & Concepts Director i Schjærven Reklamebyrå.

- En omfattende jobb
I tillegg til reklamefilmen, strekker kampanjen seg til digitale flater, DM, appen Æ og hele veien ut i butikk med nytt planingsdesign.

- For oss i Schjærven handler dette om hele Rema 1000 sin verdikjede og noe langt mer enn en enkeltstående kampanje. Vi har jobbet med posisjonering og utviklingen av en ny merkevareplattform, profilkommunikasjon og tatt for oss hele reisen ut i butikkhyllene. Vi har brukt mye ressurser på pakningsdesign og med foreløpig 82 forskjellige produkter sier det seg selv at det er en omfattende jobb, sier Maugesten.

Det er Schjærvens mediebyrå, Re:Media, som har ansvaret for mediestrategien og planleggingen av kampanjen for Nordfjord Kjøtt.

- En av styrkene til Schjærven er hvordan vi jobber integrert med innhold og spredning. For Nordfjord fungerer vi som et team hvor innhold og spredning er integrert gjennom hele prosessen fra brief til gjennomføring. Dette er helt sentralt for å sikre de beste og mest effektive leveransene til kundene våre, sier rådgiver Anne Cathrine Aasen.

Har avsluttet andre byråsamarbeid
Avtalen Rema 1000 har inngått med Schjærven, innebærer også at samarbeidet med byråer som McCann og Maverix er avsluttet. De har blant annet stått bak kampanjer for Rema 1000-merkevarene Hubbard og Kjeldsberg.

- Samarbeidet med McCann ble avsluttet i fjor, men vi benytter fortsatt Drive som produksjonsselskap til enklere produksjoner. Samarbeidet med Maverix er også avsluttet i sin helhet, sier markedsdirektør Per Åge Dahl i Rema 1000.

- Hvor stor andel av markedsføringsbudsjettet går til markedsføring av egne merkevarer?

- Vi ønsker ikke å være spesifikk på beløp, men vi investerer ganske tungt i egne merkevarer. Hvitt kjøtt er en stor varegruppe for oss, og Taffel, som vi eier sammen med familien Gran gjennom Grans bryggeri. Og Kjeldsberg kaffe går rett og slett som en kule. Det er blitt en kjempemerkevare som skaper lojalitet i Rema 1000, sier Dahl.

Les også: Try kupper Rema 1000 i dramatisk byråkamp

Nordfjord Kjøtt eies av Roksvåg-familien og har en eksklusiv leverandøravtale med Rema 1000.

- Å få denne oppgaven og tilliten fra familien Roksvåg syntes vi var veldig morsomt og utfordrende. Vi har jobbet tett med familien og kategori i Rema 1000 for å lage en helhetlig og god relansering av Nordfjord. Nå er ambisjonen å skape en profil, fortelle en historie, og å vise kundene våre at Nordfjord har produkter av høy kvalitet til markedets laveste priser. Vi er helt sikre på at dette blir et godt eksempel på hva en kan oppnå med en helhetlig gjennomføring i hele verdikjeden til Rema 1000, sier Karine Glømmi Johannessen, markedssjef i Rema 1000.

Se den nye reklamefilmen her: