Verden rykker stadig nærmere, og i sin nye globale reklamekampanje går Norwegian så tett på reiseopplevelsene som overhodet mulig.

Reklamekonseptet «The world has never been closer» er utviklet av Norwegians faste reklamebyrå Try, og skal rulles ut i 15 land.

- Vi ønsket å lage en kampanje som minnet folk på at Norwegian helt siden starten i 2002 har gjort det lettere for alle å reise, uansett størrelse på lommeboka. Nå, med over 150 destinasjoner, attraktive priser og stadig nye ruter, er verden nærmere og mer tilgjengelig enn noen gang, sier Stine Steffensen-Børke, markedsdirektør i Norwegian.

Her hjemme går kampanjen på lufta allerede denne uken, hvor den skal kjøres både på tv, kino, digitale kanaler og sosiale medier.

- Verden har jo faktisk aldri vært nærmere enn nå, og det ville vi ta bokstavelig i denne kampanjen. Vi ville gå ekstremt tett på det du ser, lukter og opplever når du er på reise, og fange følelsen av ferie, fortsetter Steffensen-Børke.

- Kjent på forskjellige måter
Hun sammenligner den nye kampanjen med «Just like the movies» i størrelse. Mens den kampanjen tok sikte på å markedsføre USA som reisedestinasjon, skal årets kampanje vise bredden i Norwegians ruter.

- Er «The world has never been closer» et nytt slagord for Norwegian?

- Det er ikke en «payoff» som skal stå under logoen, men en ny inngang i kommunikasjonen vår.

- Hva er utfordringen med å lage en global kampanje som et norsk selskap?

- Utfordringen er at merkevaren er kjent på forskjellige måter i forskjellige markeder. I Norden kjenner så å si alle til Norwegian, og da må man si noe mer om merkevaren. Samtidig er vi i en rekke markeder hvor vi har lav merkevarekjennskap, og da er vi nødt til å bygge den opp. Her mener vi at vi har klart å lage et konsept som møter begge disse behovene, sier Steffensen-Børke.

I USA vil det for eksempel hete at «Europe has never been closer», forteller markedsdirektøren.

Fått mye Dubai-kritikk 
De siste ukene har Norwegian både vært midt i og på siden av debatten om norske bloggeres Dubai-turer. Selv om det var Norwegian som betalte flybillettene til de seks norske bloggerne som nylig tok turen til det bestridte ferieparadiset, var det bloggerne selv som fikk mesteparten av kritikken.

Norwegian kommer ikke til å bruke bloggere i forbindelse med den nye kampanjen.

- Ikke som en del av denne kampanjen, det har vi normalt brukt for å løfte frem enkeltdestinasjoner, sier Steffensen-Børke.

- Har kritikken bloggerne fikk for Dubai-turen påvirket hvordan dere kommer til å jobbe med bloggere?

- Vi kommer til å bruke influencere der det er relevant, men alle merkevarer må passe på at man har de riktige representantene for merkevaren sin og at samarbeidspartnerne følger retningslinjene som til en hver tid gjelder for influencere. Det har vi vært og er opptatt av.

- Oppfordrer influencerne til å være balanserte
- Forutså dere kritikken som kom og var det noe dere snakket med bloggerne om?

- Vi promoterer reisemålet. De politiske utfordringene i Dubai er det ikke opp til oss å ta stilling til. Vi oppfordrer influencerne til å være balanserte og reflekterte i hva de skriver. De har et stort redaksjonelt ansvar.

- Kjenner dere på problemstillingen knyttet til de politiske utfordringene, eller føles det fjernt for dere?

- Vi tilbyr reisen til destinasjonen. Det er vårt oppdrag. Vi flyr til 150 forskjellige destinasjoner og kan ikke gå inn i ulike politiske eller etiske problemstillinger i de ulike destinasjonene

Her kan du se den nye reklamefilmen til Norwegian.