Det digitale designbyrået Netlife Design oppretter i disse dager underavdelingen Netlife Effekt, som skal drive med digital markedsføring. De skal bistå Netlife Designs kunder med å lage og drifte innhold i digitale kanaler.

- Utfordringen for digitale kanaler i dag er at det er så mange kanaler og så mye man kan gjøre. Resultatet blir kvantitet, ikke kvalitet og effekt. Vi ønsker i større grad å teste effekt på hva som er lurt og gjøre og hva som ikke er fullt så lurt. Vi vil finne ut av hva som gir mest verdi for pengene for kundene våre, sier Ove Dalen til Kampanje.

Han skal lede avdelingen som skal jobbe tett på fagmiljøene i Netlife Design – og Dialog. Per dags dato består avdelingen av tre ansatte, med mål om å utvide til rundt åtte medarbeidere i løpet av 2019.

Med seg på laget får Dalen nyansatte Vigdis Nybø, som skal være faglig ansvarlig. Hun har siden 2014 jobbet som redaktør for flere av Redinks største kunder i tillegg til at hun har spesialisert seg innen konverteringsoptimalisering.

- Hva er grunnen til at dere ser dere nødt til å entre denne bransjen – og hvorfor nå?

- Grunnen er at det er en etterspørsel fra kundene våre, og det andre er at det blir vanskeligere og vanskeligere og se markedsføring som noe separat fra det å lage digitale tjenester og produkter. Det henger tett sammen. I de beste tjenestene så er markedsføringen en integrert del av produktet. Vi ønsker å være i front når det gjelder å lage gode digitale produkter og tjenester, så da må vi også være gode vekst og digital markedsføring, svarer Dalen

Ba bransjen skjerpe seg
Dalen har lang fartstid i bransjen, og har tilbragt nærmere et tiår hos Netlife i ulike roller. Da han var foredragsholder under Webdagene i 2015, fortalte han om sitt første møte med innholdsmarkedsføring hos Braathens Safe i 1998. Da hadde han som oppgave å legge ut oppdateringer om fotball-VM i tillegg til Braathens-info på nettet. Under det samme foredraget ba han content marketing-bransjen om å skjerpe seg. Han mente at for mange var opptatt av å lage for mye og for ukritisk innholdsmarkedsføring.

- Du skal lede en ny satsing innen et fagfelt du har gått hardt ut mot tidligere – har du gjort deg noen tanker om det?

- Jeg har aldri vært mot innholdsmarkedsføring, men jeg er imot å gjøre det slavisk og tankeløst. Jeg mener at man må lage bra innhold i digitale kanaler, der det trengs. Vi skal ikke være et slavisk innholdsbyrå, vi skal tenke på det som gir best effekt i digitale flater.  Det er ingen motsetning mellom det å utfordre bransjen og kundene på at man ikke bare må lage innhold, men tenke kvalitet.

Dalen peker på at det kan være alt fra Facebook-annonsering, video, søkemotoroptimalisering, forbedring av landingssiden til epost og nyhetsbrev.

- Du sa for tre år siden at de måtte skjerpe seg – står den ved lag i dag?

- Ja. Jeg tror nok flere har kommet til erkjennelsen, både på kunde- og leverandørsiden, at det jeg sa i 2015 nok var riktig. Så jeg tror ikke vi er alene om disse tankene her i dag, men samtidig så tror jeg nok at mange likevel har et godt stykke å gå for å bli flinkere på det.

- I startgropa på nye prosjekter
Dalen ønsker ikke å gå inn på hvilke kunder de har startet samarbeid med, men det vil i all hovedsak være kunder som allerede er under Netlife-paraplyen

- Jeg kan si at vi er helt i startgropa med flere av kundene våre på nye prosjekter. Foreløpig ser det veldig bra ut, men vi er fortsatt der at vi må bygge mer erfaringer rundt metodikk og på hvilke måter vi skal jobbe på, sier Dalen.

Netlife Design jobber blant annet med Godt Levert, Sonans, Norwegian, Sbanken og Kirkens Bymisjon. Digitalbyrået består nå av tre avdelinger: Netlife Design i Oslo og Netlife Design i Bergen, i tillegg til Netlife Effekt

I 2017 hadde byrået en omsetning på litt over 105 millioner kroner og et resultat på drøye 9,4 millioner.

Byrået er en del av Netlife-gruppen, som igjen er eid av Posten Norge.