Kommunikasjons- og digitalbyrået Aptum får ny byråleder. Den utpekte er Camilla Nordahl Bang (42), som har jobbet som kommunikasjonsrådgiver og tekstforfatter i selskapet siden 2013.

- Da styret spurte om jeg kunne tenke meg jobben som byråleder i Aptum, var det enkelt å takke ja. Jeg har dyp respekt for kompetansen til menneskene i byrået, og vi er så heldige å ha en fantastisk kundeportefølje med sterke merkenavn, sier hun.

Byrået som har tilholdssted i Kristiansand jobber blant annet med Color Line, som er den største kunden. I tillegg jobber Aptum med mer lokale kunder som Strai Kjøkken og Foss Bad.

- Rom for to-tre større miljøer
Bang sier det er god fart for byråene som holder til i sørlandsregionen.

- Jeg vil si at bransjen her nede er inne i en periode hvor det er fullt på mange pulter rundt omkring, og det er rom for to-tre større miljøer og noen mindre nisjebyråer, sier hun.

Selv har Aptum nylig slått seg sammen med det mindre digitalbyrået Webcode som holder til i Mandal.

- Jeg kjenner Aptum godt etter å har jobbet i selskapet i seks år, men det som er spennende er at vi slo oss sammen med Webcode i fjor høst og dermed over 30 prosent flere personer. Oppgaven min nå blir å finne det gode samsvaret mellom produktene våre og forsøke å jobbe så sømløst som mulig inn i det digitale. Men det er vel en kode flere er ute etter å knekke, sier hun.

Vil øke omsetningen
Aptum har de siste to-tre årene hatt en omsetning på rundt 25-30 millioner kroner, men legger en på omsetningen til Webcode vil det nye og sammenslåtte byrået ligge på rundt 40 millioner kroner, selv om tallene for 2018 ikke er klare.

Styret i Aptum sier de ville «finne en tydelig leder til å ta byrået videre i en ny fase.»

- Camilla Nordahl Bang er en markant fagperson i bransjen, og har også betydelig ledererfaring og -egenskaper. Dette gjorde at et samlet styre ønsket nettopp henne i denne viktige rollen, sier Per Kristofer Wahlstedt, partner og styreleder i Aptum.

Aptum ble etablert i 1974 under navnet Jan Andersen Reklamebyrå, og er i dag et kommunikasjons- og digitalbyrå med 33 medarbeidere. Byrået har kontorer i Kristiansand og Mandal, og eies av Terje Lund, Per Kristofer Wahlstedt, Eirik Leirgulen og Jørgen Hestås.