Da Finn Reise lanserte sine nye reisefilmer i desember, var det flere som steilet over Finns bruk av forkortelsen «Granka» om det populære spanske reisemålet Gran Canaria. Forkortelsen ble debattert hos både VG og i Ukeslutt på NRK, hvor bruken av kallenavnet ble kritisert for å være respektløst og nedsettende.

Finn har derimot fått mye oppmerksomhet for sine filmer, i tillegg innkasserte reklamefilmen «Granka» sølvfisk for desember. Men «Granka»-hysteriet stopper ikke der, for fredag forrige uke slapp nemlig Finns reklamebyrå, Morgenstern, både sang og musikkvideo tuftet på reklamefilmen «Granka».

- Det handler om å maksimere mulighetene når de dukker opp, sier byråleder Ole Kristian Hustad, til Kampanje.

- Engasjementet er stort
Musikkvideoen som de slapp på både Facebook og Youtube, er hittil sett over 250.000 ganger, har over 2300 kommentarer og er delt over 600 ganger. Sangen er også å finne på Spotify under navnet «Granka, granka, granka», som er laget av den anonyme artisten «Klas Palmas».

- Engasjementet er stort der ute. Vi er helt i starten her enda, men det virker lovende. Finn er dritfornøyd, sier Hustad.

- Hvor mye kostet sang og video?

- Altfor lite. Jeg kan ikke kommentere utover det.

Kan vinne Gullfisken
Markedssjef i Finn Reiser, Nico Wahl, forteller at responsen på Facebook er en markedsførers våte drøm.

- Alt vi gjør er jo å kjempe om plassen i hodene til folk, sier han.

Det er Morgenstern reklamebyrå med regissør Erlend Westnes som har produsert musikkvideoen til låta. Finn har for øvrig tre reklamefilmer med i kampen om Gullfisken, som går av stabelen lørdag kommende helg. To av filmene er signert Morgenstern, mens én er signert Try. 

Hør låta og se musikkvideoen her: