For tredje gang arrangerer Freia en «Gullbillett»-konkurranse der de gjemmer 100 gullbilletter inne i Freia sjokoladeprodukter. De som finner billettene, vinner en drømmedag på Freia i september.

- Vi er veldig glade for å ha denne konkurransen, «Jakta på Gullbilletten» igjen, og i år har vi laget to karakterer på «Gullbillettkontoret» på sjokoladefabrikken, forteller ansvarlig for kampanjen hos Freia, Mannaic Mathelier.

Det er ikke første gang Freia gjennomfører en gullbillett-jakt, men det er første gang vi blir introdusert for de ansvarlige på avdelingen; Gjermund og Lauritz. Disse to har tatt over sosiale medier-kontorene til Freia, og har selv hovedrollene i reklamen av Gullbillett-jakten, som de vil promotere gjennom vinteren. Det er Animasjonsdepartementet og Martin Engh som har gitt liv til karakterene, som er utviklet av SMFB. 

Inspirert av Charlie og sjokoladefabrikken
Sist Freia hadde en «Gullbillett»-kampanje, var i 2014, men også i 2013 hadde de en slik kampanje.

- Det var veldig sterke kampanjer som engasjerte folk. Nå ønsket vi å bringe den magiske Freia-verdenen ut til folket igjen, minne folk på at det faktisk er en sjokoladefabrikk midt i byen.

- Men kampanjen er vel inspirert av «Charlie og sjokoladefabrikken»?

- Ja, det var helt klart en inspirasjon første gangen vi hadde kampanjen.

Mathelier har ikke anledning til å dele tall på hvor mange sjokoladeplater man solgte under de to tidligere gulljaktene.

I forbindelse med kampanjen har SMFB laget reklamefilm for tv og sosiale medier.

Se filmen her (Artikkelen fortsetter etter filmen):

- Må jobbe for oppmerksomheten
Totalt regner Freia med å bruke mellom 14 og 15 millioner kroner på kampanjen.

- Det er det verdt. Dette handler også om merkevarestyrke og å holde seg top-of-mind. Vi må jobbe for at oppmerksomheten rundt Freia holder seg på topp, sier Mathelier.

Å drive markedsføring av sjokoladeprodukter kan være utfordrende i dagens samfunn der ernæring, kosthold og overvekt er aktuelle temaer.

- Vår kunder ønsker både å ha det gøy, dele opplevelser og glede med familie og venner. Samtidig er de mer oppmerksomme på porsjoner. og vi tilbyr et mangfold av produkter i mindre størrelse. Freia er en del av folkets kos, om det er i hverdagen eller i helgene, alene eller sammen med familie og venner, sier hun.

For 2019-kampanjen holder Mathelier kortene tett til brystet når det gjelder hvilke mål Freia har satt seg når det gjelder sal

- Vi ønsker jo selvsagt så stort salg som mulig, og vi ønsker at så mange som mulig av billettene blir funnet og vinnerne får oppleve drømmedagen på Freia i september. Men målene for kampanjen ønsker jeg å holde for meg selv, avslutter hun hemmelighetsfullt.

Her ser du en kortere versjon av hovedfilmen:

Investerer:

Hos Freia er Mannaic Mathelier ansvarlig for de 100 gjemte gullbillettene. Foto: Freia