Kreativ leder Lars-Joachim Grimstad i Try ligger febersyk under dyna, men vil mer enn gjerne kommentere årets gjeve Eurobest-priser.

- Dette er kjempegøy og helt fantastisk. Dette er vår konkurransearena, og den har blitt viktigere. Mange av de store konkurransene som Eurobest og Epica har skjerpet seg og latt effekt blitt et mye viktigere kriterie. Nå føler vi at konkurranser som dette er mindre forfengelighetskonkurranser og reelle meningsmålinger, sier han til Kampanje.

For å vinne konkurranser er ikke bare viktig for byråene.

- Vi føler nok at statusen for priser som dette har økt både blant kunder og byråer. Det er viktig å vinne.

- Men byråer som dere sender vel inn ganske mange bidrag til konkurranser. Dere føler ikke at dere blir «belønnet» på grunn av det?

- Eurobest-juryen har ingen interesser av at byråer sender inn mange jobber, de bedømmer kvaliteten på jobbene. Vi har strammet inn hvor mange jobber vi sender inn. Jeg tror vi fikk uttelling på tre fjerdedeler av det vi sendte inn til Epica. Man lærer jo litt ettersom årene går, og får en litt bedre magefølelse på hva som kan vinne. Vi brukte mye mer penger på konkurranser før, sier han.

Vant med «politisk betent» kampanje
Det som var avgjørende for at Try vant prisen for «Årets uavhengige byrå» i Eurobest, var at jobben «Nødnummer for dyr» vant Grand Prix i Media-kategorien.

- Det var mye støy rundt denne kampanjen og den ble veldig omdiskutert. Men noe som kjennetegner jobber som virkelig står ut, er at de har en brodd. Det var et forsøk på å forandre samfunnet litt - ved å adressere behovet for et nødnummer for dyr. Jeg mener dette er både et relevant og kreativ grep. Nesten all responsen har vært positiv, men det er klart at det også har vært politisk betent, sier Grimstad.

Han berømmer teamet bak kampanjen.

- Jeg må også skryte av det kreative teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen. De har klart å skape en plattformløs idé som fungerer. Vi er også stolte at vi vinner på de store kundene, og at det er de store, betalende jobbene vi klarer å levere på, sier han.

Produksjonsbyrå har vært Tangrystan og mediebyrå Trys eget byrå Try Opt.

- Dette er en veldig typisk jobb der man kan se at kommunikasjonen har endret seg. Når man klarer å klare å snakke om noe som er større enn produktet, kan det bli sprengkraft, mener han.

Her kan du se casefilmen til «Nødnummer for dyr» (artikkelen fortsetter etter filmen):

Best i Norden
Det er ikke mange årene siden det svenske byrået Forsman & Bodenfors ble kjøpt av byrånettverket  MDC, som også eier blant annet Crispin Porter + Bogusky og 72andSunny, og dermed ble konkurransen om posisjonen som uavhengig byrå i konkurranser som Eurobest litt mindre.

- Men det er fortsatt enormt mange selvstendige byråer. Og vi slo Forsman & Bodenfors i Eurobest i år. Vi slo vel alle de andre nordiske byråene. Det er klart at det er stas, sier Grimstad.

Byråleder Kjetil Try jubler også stort for prisene.

- Å vinne Grand Prix i Eurobest er stort og når vi i tillegg er kåret til beste uavhengig byrå både i Eurobest og i Epica samme år, er det helt sinnssykt. Det har ikke skjedd før så det er også historisk i Try-sammenheng, sier Try.

Lars-Joachim Grimstad tror selvstendigheten byrået har, gjør at de kan lage bedre reklame.

- Vi stortrives med å eie oss selv, det gir oss masse frihet i de valgene vi tar, og det preger også den kulturen vi har. Det er et slags kontrollert anarki. Det er ingen amerikanske Excel-ark som kommer dundrende inn hver måned, og det er stor takhøyde for å tenke fritt og hele tiden pushe ting videre.

Les også: 13 norske priser i reklame-EM