NorgesEnergi er ute med en helt ny reklamefilm i førjulstiden. NorgesEenergi satte opp skjult kamera for å teste folks hjelpsomhet i julestria. De hjelpsomme får seg en stor og stemningsfull overraskelse dagen etter. 

-  Det er alltid spennende når man slipper en film på sosiale medier. Man er jo aldri garantert at man treffer spikeren på hodet. Men denne gangen kan vi trygt si at vi har truffet en «julenerve» hos folk, sier PR-ansvarlig i NorgesEnergi, Rita Thune, i en pressemelding.

Filmen er utvilsomt en av de mest omtalte og delte reklamefilmer i årets adventstid.  I løpet noen få dager har julefimen 285.000 visninger organisk og uten mediekjøp. 

Her kan du se filmen (Artikkelen fortsetter etter filmen):

- Enda mer i vente
- Vi har startet et arbeid med å styrke de emosjonelle båndene til merkevaren gjennom historiefortelling. Og hva er vel mer riktig enn nå inn mot julen? Dette er en kampanje som inneholder flere elementer, men som begynner med denne filmen. Vi er stolt over responsen, og den har nådd mange allerede gjennom et stort antall delinger, sier Rita Lund Thune i NorgesEnergi.

Bak filmen står byrået Something Good og produksjonsselskapet RedAnt.

– Vi har jobbet tett og godt med NorgesEnergi på strategi i høst for å se hvordan de kan skille seg ut i et ganske generisk marked. De er en kunde med mye hjertet og masse vilje, så sammen har vi landet på den kreative paraplyen «Vi lyser opp hverdagen». Dette er det første uttak på konseptet, og det er enda mer i vente, så vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, forteller daglig leder Mai-Bente Paulsen.

- Måtte alliere oss med familiene
Produksjonen var komplisert. 

 - Dette var et krevende opptak fordi vi måtte filme uten at hovedpersonene visste om det. For å få dette til, måtte vi alliere oss med familiene til «ofrene» og i noen tilfeller naboene deres. Det er ikke akkurat en enkel prosess å snike seg usett forbi stuevinduet med et helt produksjonsteam med lysrigg og Sølvguttene på slep, sier Markus Lind, som er kreativ leder i Something Good.

Den hemmelige nissen:

Her er hovedrolleinnehaver som den hemmelige nissen, Eivind Smith, med Lise Dragland og Markus Lind i Something Good.