I november kunne Kampanje avsløre at  Petter Northug hadde inngått en avtale med TV 2 om at han skulle begynne å jobbe for tv-kanalen straks karrieren som aktiv skiløper var over. Bare en knapp måned senere kunne en rørt skistjerne bekrefte på en pressekonferanse at han legger skiene på hylla. Dermed gikk han glipp av sesongens store mål, ski-VM i Seefeld i Østerrike.

Men Northug blir likevel å se under mesterskapet. For etter det Kampanje forstår er det nå klart at Northug skal være eksptertkommentator for TV 2 under ski-VM.

TV 2 er ordknappe.

- Vi skal møtes over nyttår og snakke om planene videre. Det gleder vi oss til. Så får vi se hva vi får til og hva vi i fellesskap går for fremover. Petter Northug er jo en unik ressurs og mulighetene mange. Det er mye moro i vente, det er det eneste vi vet akkurat nå, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

- Betyr det at dere i TV 2 avviser at det er klart at Northug skal jobbe for TV 2 under VM?

- Overhodet ikke. Men det er ikke sikkert at vi får alt vi ønsker til jul, svarer sportsredaktøren.

- Langsiktig avtale med Northug
Da Kampanje skrev om Northugs avtale med TV 2 i november, sa programredaktør Jarle Nakken dette:

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sa Nakken.

Nakken bekreftet også at Northug skal jobbe med underholdningsprogrammer i TV 2.

- Ja, det tenker jeg, sa Nakken til Kampanje.

Låner ekspert fra tv-rival
Det er NRK som har rettighetene til å sende øvelsene fra ski-VM, men rivalen TV 2 kommer til å være på plass under mesterskapet. Åge Skinstad, som har jobbet som ekspertkommentator for Discovery og NRK tidligere, vil være på TV 2-skjermen under ski-VM. Med Northug og Skinstad på laget viser TV 2 at de satser relativt tungt på ski-VM, selv om NRK dominerer totalt under øvelsene.

Les også: Slik blir Petter Northugs nye karriere - skal jobbe for TV 2

Les også: NRK om TV 2s Northug-kupp: - Håper det blir en stund til

- Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sa programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje i november.

Nakken bekreftet også at Northug skal jobbe med underholdningsprogrammer i TV 2.

- Ja, det tenker jeg, sa Nakken til Kampanje.

NRK har rettighetene
Det er NRK som har alle rettigheter til årets ski-VM i Seefeld i Østerrike.

- Vi er meget godt i gang med planleggingen av ski-VM for neste år, sier Janne Fredriksen, ansvarlig for Ski-VM i NRK.

Hun sier det ikke er aktuelt å dele på noen rettigheter med konkurrenten TV 2.

- Det er NRK som har rettighetene til VM på ski. Det er ikke noe samarbeid på ski-VM slik som under fotball-VM. Men vi ønsker å legge til rett til også for TV 2 med tanke på deres dekning av mesterskapet, sier hun til Kampanje..

Petter Northugs manager kommenterer VM-planene slik:

- Det er for tidlig å si noe om dette før vi har diskutert en eventuell jobb for TV 2 under mesterskapet, sier Are Sørum Langås til Kampanje.