Mediebyrået In Sight sier de vil ta sin satsing på det programmatiske et steg videre og går med det inn på eiersiden i selskapet ThumbAd.

- Vi ønsker å ta en enda tydeligere posisjon i det programmatiske markedet, sier partner og daglig leder i In Sight, Geir Kjærnes.

- Man har snakket om programmatisk lenge, kommer dere litt sent ut av startblokka her?

- Programmatisk er ikke noe nytt for oss. Vi driver innenfor det programmatiske allerede, men ønsker å styrke satsingen vår ytterligere, sier han.

Han sier selskapet de nå kjøper seg inn i har en omsetning på i overkant av ti millioner kroner og kaller det «et lite, men fremoverlent miljlø». Han avviser samtidig at oppkjøpet har noen sammenheng med at Rema 1000 for en tid tilbake sa opp avtalen med In Sight fra neste år.

- Nei, de to sakene har ikke noe med hverandre å gjøre. Dette ville vi gjort uansett, sier han. 

Les også: Rema 1000 bytter mediebyrå - samler reklame- og mediekjøp hos Try

- Vi ville kutte fordyrende mellomledd
Thumbad er en kjøpsplattform man kan benytte ved kjøp av digitale annonser for annonsørene direkte fra publisister og på de store automatiserte reklamebørsene. Plattformen er også uavhengig i den forstand at det verken er publisister eller kommunikasjonskonsern inne på eiersiden eller noen av de store teknologigigantene som Google og Facebook.  

Daglig leder og grunnlegger av ThumbAd, Tor Olav Haugen, sier tanken har vært å få ned kostnadene ved reklamekjøpene på det programmatiske markedet og at byrået allerede har terminert sine samarbeidsavtaler med de tradisjonelle mediebyråene.

- Vi ville kutte fordyrende mellomledd, redusere pris og styrke resultatoppnåelse for våre annonsører, sier Haugen.  

Selskapet ble etablert i 2012 og drives i dag av Haugen og partneren Henning Feltstykket. Sammen har de ifølge dem selv forsøkt å ta en «en tydelig posisjon som en åpen, transparent og uavhengig tradingdesk.»

- Vi ønsket In Sight som vår strategiske nye partner og aksjonær fordi selskapet har et veldig likt verdiforslag og forretningsmodell for kjøp av tradisjonelle medier som det ThumbAd har. Vi vil tydelig differensiere oss fra de internasjonale mediebyråene, og spille på lag med annonsørene. In Sight viderefører sine leveranser på digitale tjenester med sin egen interne desk, mens ThumbAd er et uavhengig alternativ som utelukkende har fokus på programmatisk annonsering, sier Haugen.

- Samler tjenester under ett tak
I tillegg er det inngått et samarbeid med perfomance-selskapet Omega Media.

- Våre felles kunder oppnår fordeler ved at vi samler alle tjenester under ett tak. På den måten får våre felles kunder bedre strategisk overblikk over sin annonsering, bedre resultatoppnåelse og ikke minst mer for sine medieinvesteringer, sier Kjærnes.

Han sier kostnaden ved å handle programmatisk for annonsørene vil være lavere enn nivåene det spekuleres over i bransjen i dag. Her har det vært antydet at så mye som 50-70 prosent forsvinner i teknologikost og timehonorarer.

- Vi vil ikke være i nærheten av det nivået. Det vil ligge vesentlig lavere også får vi heller leve med litt lavere marginer, sier Kjærnes.

Selv om det har vært knyttet mange problemstillinger til det programmatiske internasjonalt og her hjemme, er Kjærnes overbevist om at reklame kjøpt og solgt programmatisk vil bli det foretrukne fremover. Det til tross for bekymringer over ad fraud og uoversiktlige pengestrømmer, mener In Sight-sjefen. 

- Vi har et annet syn på programmatisk og skal være 100 transparente for kunden. Samtidig tror vi programmatisk blir den største, digitale handelsplattformen, sier han.