Det statseide selskapet Bane Nor har inngått rammeavtale for redaksjonelle tjenester med Bonnier-eide Spoon og PR-byrået Geelmuyden Kiese. Rammeavtalen strekker seg over to år med mulighet for tre års forlengelse med ett år av gangen. Totalt kan verdien på avtalen bli opp mot 25 millioner kroner.

- Dette er vi veldig begeistret for. Det er en kjempeviktig aktør, og det er viktig for oss at Bane Nor er en del av løsningen på de store utfordringene som verden står overfor med tanke på klimautslipp. Da er det gøy å bidra, forteller byråleder i Spoon, Marte Ramborg, til Kampanje.

Seks byråer leverte tilbud til Bane Nor, som har ansvaret for all drift, utbygging og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet i Norge. Avtalen innebærer konseptutvikling, design, filmproduksjon, kampanjer og tekstproduksjon med uttak i ulike kanaler. 

Frykter ikke GK
Ramborg mener at Spoon har kompetanse for å levere på alt Bane Nor etterspør.

- Derfor la vi mye jobb i tilbudet vårt for å få det frem. Den kompetansen har jo GK også, så vi får bare gjøre den beste jobben vi kan, så gjør nok de det samme.

- Frykter dere konkurransen fra GK?

- Nei, det gjør vi ikke. Nå skal vi dele denne kontrakten, og Bane Nor har hele tiden kommunisert at de ønsket to aktører. Jeg vil heller snu på det og si at det er morsomt å få kontrakt sammen med en så stor og anerkjent aktør. Det gleder vi oss til, svarer Ramborg.

- 2018 ser bra ut
I år fylte Spoon 20 år, og content marketing-byrået har i dag kontorer i Oslo, Tromsø, Stockholm, Gøteborg, Malmø, Helsingfors og London med til sammen over 200 ansatte, hvor 27 av dem sitter i Norge. 

I 2017 hadde selskapet sin beste omsetning i Norge noensinne, med 37,5 millioner, og de endte opp med et resultat før skatt på 4 millioner kroner - knappe 600.000 mindre enn i 2016.

- Hvordan ser 2018 ut – blir det bedre enn fjoråret?

- Det ser hvertfall bra ut. Vi hadde et veldig bra år i fjor, og det ser også bra ut i år. Mer kan jeg ikke si, svarer Ramborg.