Navn: Herman Mueller Stormyr

Alder: 33 år

Stilling: Byråleder i We Are Live

Aktuell: Leder av byrået som var årets klatrer og seilte inn på 6. plass på Kampanjes Byråprofil-undersøkelse. 

- Dere la ut et bilde etter «Byråprofil» hvor dere hadde skrevet en takketale som byrået som vippet Try ned fra førsteplassen, var dette seriøst?

- He he, nei. Men ambisjonene er der. Vi utvikler oss stadig faglig, og flere kunder vil jobbe med oss, gi det noen år så får vi se om vi hevder oss helt der oppe. 

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Jeg spiser ribbe og drikker øl og akevitt, men i år får jeg besøk fra familie fra Danmark, så da spørs det om jeg ikke må varte opp med kalkun og søtpoteter i tillegg.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018? 

- Det er mye som har skjedd i bransjen vår i 2018, spesielt med tanke på oppkjøp og sammenslåinger, det er spennende. Fra et underholdningsperspektiv må Magnus Carlsen sitt forsvar av verdensmestertittelen sies å være et høydepunkt. Hvis man kan omtale sjakk som underholdning, da. Jeg vil også berømme NRK som stadig overrasker og begeistrer med både brukeropplevelser og underholdningsbidrag.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du? 

- Det viktigste som skjer her mener jeg er et dypdykk ned i jussen for å sikre at store internasjonale mediehus og publisiteter beskattes riktig, og med det mener jeg at penger lagt igjen av norske annonsører skal beskattes i Norge. Det handler om å legge til rette for sunn konkurranse mellom norske og internasjonale mediehus og sikre norske arbeidsplasser.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-reklame i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg håper denne teknologien utvikler seg raskt og åpner noen dører…, og kan bidra til at vi bruker mindre tid på skjerm og det gleder jeg meg til. Vi har testet Alexa litt i WAL, men foreløpig opplever vi handlingsrommet og funksjonaliteten som begrenset.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke? 

- Per Sandberg får den definitiv ikke. Men han skal ha for evnen til å alltid sette personen Per i sentrum, i skyggen av politikken. På den positive enden av skalaen, mer i et underholdningsperspektiv har vi Instagram-profilen til Høyre, den er verdt å følge.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018? 

- Akkurat nå har jeg hektet meg av alle serier som handler om narkotika på 70 og 80-tallet i Sør-Amerika, og  «Lykkeland».

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år? 

- Jeg kan nevne kort at jeg ikke er spesielt imponert over slukkingen av FM-nettet. Jeg hører på radio når jeg er på vei til jobb og når jeg er på fjellet. Ingen endring i lyttervaner, til tross for økt utvalg igjennom DAB.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre kjæresten din Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden?

- Unødvendig og desperat.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best

- 2018 har vært det året der vi har investert i mye ny kompetanse. Vi har spesielt breddet oss innenfor motion, video og spredning/optimalisering. Og med det på plass, i kombinasjon med masse flott arbeid for kundene våre, mente vi at vi fortjente seieren he he... neida, joda... Vi liker å gjøre litt sprell innimellom, det er viktig for oss. Skal vi nå toppen må vi bygge det beste laget, som tør å utfordre. Det er en reise som vi er godt i gang med og gleder oss til fortsettelsen av.

Krøllet takketalen:

Herman Mueller Stormyr, byråleder i We are live, måtte krølle takketalen etter Byråprofil, men var morsom og la den ut på sosiale medier etter. Byrået ble årets klatrer og kom inn på en sjetteplass, men den krøllete takketalen var nok aldri tenkt brukt. Foto: Privat.