Navn: Aram Zarkoob Vaughan

Alder: 37 år

Stilling: Leder av Anti Story

Aktuell: I høst har flere kvinner rykket opp til leder- og mellomlederposisjoner i reklamebransjen - blant annet Vaughan, som ble leder for content, tv og reklame i Anti.

- Du har jo i høst gått inn i en lederstilling i Anti, i likhet med et knippe andre damer. Blåser det en fønvind for likestilling i reklamebransjen nå?

- Jeg mener vi kan tillate oss en sterk orkan. Vi er i 2018. Bransjen har alltid hatt dyktige kvinner. Nå tenker jeg ikke så mye på at jeg er kvinne til daglig, og det tror jeg heller ikke så mange andre gjør. Dette er vel en helt naturlig utvikling. Når det sagt, heia Kristin Skogen Lund og andre i næringslivet som gir dyktige kvinner plassen de fortjener, der det virkelig teller.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Ribbe, og masse akevitt for å skylle vekk skammen av å spise svin.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

Kevin Vågenes. Bokstavelig talt. Lenge siden jeg lo, og lo og lo slik som i år med «Parterapi». God og folkelig underholdning.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Jeg skriver om viktigheten av mangfold. Om det å få større mangfold i redaksjonene, større mangfold i kildebruk, mer nyanserte saker om islam og innvandring/førstegenerasjons nordmenn, og mindre fetisjering av de samme sakene. Videre så har Facebook og Google har blitt så store at de tar en stadig større del av annonseinntektene. Kjent problematikk, men det er en av utfordringene som gjør at den norske mediebransjen er under stort press. Det går spesielt utover mediemangfold. Lite penger gjør at redaksjonene har mindre tid og ressurser til å bedrive god journalistikk - og aller viktigst; å utføre samfunnsoppdraget sitt. Det er mye god journalistikk i Norge, men vi skal verne om norsk innhold, det er viktig for oss. Hadde jeg vært Trine Skei Grande ville jeg hørt mer på de som er opptatt av større mangfold, som for eksempel Minotenk.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg er jo kjent for å snakke høyt, men det betyr ikke at folk hører etter. Så nå er jeg glad for at i hvert fall kaffemaskinen og stereoen følger med.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Irans ambassadør, Per Sandberg, får prisen. Han vært flink til å vise seg og sin kjæreste frem, men på de aller verste måtene. Så da trekker jeg tilbake prisen. Så han går litt i null da.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg binger alt for mange serier, både lineært og ikke lineært. Jeg har så mange favoritter, men «The Handmaids Tale», «Sharp Objects», «Parterapi» og ikke minst «Jeg mot meg», som vi i Anti har utviklet og produsert for NRK, er noen av favorittene. Fremover er jeg spent på hva slags prosjekter som vil utfordre hvordan man konsumerer formater, særlig med tanke på interaktiv historiefortelling. Blant annet gleder jeg meg til å se den interaktive episoden av «Black Mirror» på Netflix, som skal utfordre våre seervaner. Når det er sagt, så har jeg ambisjoner om å lese mer bøker i 2019.

- Har dine radiovanene endret seg etter FM-slukkingen?

- Jeg har ingen store radiovaner, men hører mer og mer på podcast. I Anti er vi veldig glad i podcast som innholdsmedium, og i 2019 kommer vi med nye produksjoner som vi er veldig stolte av. Bare å glede seg.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden med sin nye kjæreste?

- Det er helt opp til VG om de selv ønsker å være Norges svar på Daily Mail.

- Hva var den siste appen du lastet ned?

- Atelier. En ny app som tilgjengeliggjør kunst til et større publikum. Heia norske kunstnere!

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

-  Juni 2018 fikk jeg førerkortet. Både på jobb og hjemme har det tatt mye fokus. Her med et bilde av én av fire biler så langt, som har kjent på det at jeg prøver å parkere. 2019 blir et mye bedre år for parkering. Nå har jeg øvd.