Navn: Kjetil Botten Skogly

Alder: 50 år

Stilling: Daglig leder i Pol

Aktuell: Har akkurat startet som byråleder i Pol.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Da er det pinnekjøtt med tilliggende herligheter som Vossakorv, mandelpoteter og kålrabistappe. Til drikke en god Pinot Noir, gjerne fra California og et glass godt mineralvann.

- På tre år har du jobbet deg til topps – fra rådgiver til administrerende direktør i Pol. Er det du som skal få Pol forbi Try og helt til topps i Byråprofil?

- Ja, men det vil være en konsekvens av godt arbeid over tid og er ikke et mål i seg selv for Pol.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Fristende å si Sandberg/Letnes-oppstyret, men jeg vet ikke hvor morsomt det var, jeg liker å følge med i politikken og det var fascinerende å følge kampen om KrFs politiske veivalg.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Jeg mener mediemangfold er viktig og ønsker meg en sterk og mangfoldig norsk presse. Så jeg ville økt pressestøtten og jeg ville sikret NRK fortsatt gode rammevilkår fremover. Utover dette ville det vært interessant å sett en sterkere satsning på nordiske kulturprosjekter.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Det er noe interessant ved taleassistenter og i Pol jobber vi med å utforske det kreative potensiale i teknologien, foreløpig oppleves mulighetene noe begrenset og jeg må innrømme at jeg føler meg litt dum når jeg snakker til en liten plastikkdings.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Da gir jeg den til den kanadiske statsministeren Justin Trudeau som er en elegant kommunikatør, mens hans nabo i sør fremstår som det motsatte.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg hekta meg på «Le Bureau» og hekta meg av «Ozark».

- Har radiovanene dine endret seg etter FM-slukkingen?

- Jeg har de samme radiovanene som jeg hadde før FM-slukkingen; «Politisk kvarter» om morgenen og «Dagsnytt 18» på ettermiddagen. Utover dette har DAB gjort radio enklere og mer tilgjengelig for meg. Ellers går det jo mye i podcast for tiden.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden med sin nye kjæreste?

- Det er mer folkelig enn morsomt, og mer unødvendig enn upassende.

- Hva var den siste appen du lastet ned?

- Det var «Santander Cycle»-appen som gir tilgang til bysykler over hele London. Mye mer gøy enn overfylte undergrunnsbaner og klamme busser!

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Der er det en masse bilder fra en fantastisk vinter og en historisk bra sommer. I Pol har vi brukt deler av tiden på å ruste oss for videre vekst og det betyr blant annet mange nye skikkelig flinke og hyggelig folk inn i byrået. En av disse er Marius Eriksen som om til oss i høst fra stilling som seniorrådgiver og partner i GK. Her er et bilde av Marius og meg etter at vi signerte han til Pol i sommer.