I etterkant av den årlige, internasjonale reklamekonkurransen Epica, er det én pris man er spesielt opptatt av å finregne på – nemlig prisen til årets uavhengige byrå.

- Vi offentliggjør «Independent Agency of the Year» kort tid etter alle hovedprisvinnerne, hovedsakelig fordi vi er bekymret over at de kan være kjøpt opp i mellomtiden. Ikke le, for det har hendt oss før, forteller daglig leder i Epica, Mark Tungate, til Kampanje.

Og med Trys Epica-priser i år; to gull, fem sølv og én bronse sikret dem altså denne utmerkelsen i år.

- Vi er glade for å si at Try er en sterk forsvarer av sin posisjon som uavhengig og er ett av de mest ikoniske byråene der ute. Hvert år begeistrer de juryen med deres originale ideer, crazy humor og skarpe tekstforfatting. I år stakk de seg frem blant flere uavhengige byråer med høye poengsummer, blant annet tyske Grabarz & Partner, italienske Dude, svenske Abby Priest og kanadiske Rethink. Et flott comeback i den uavhengige kategorien etter deres forrige seier her i 2016. Så gratulerer til Try – igjen har dere hatt suksess, sier Tungate.

Det ble ikke delt ut pris for beste uavhengige byrå i 2017.

Les også: Rema 1000-film slår an internasjonalt: - Vi elsket smarthus-filmen (abo.)

- Fjær i hatten
Hos byrået i Øvre Slottsgate er gleden stor.

- Det er selvfølgelig veldig stas å bli kåret til Best Independent Agency i en så stor og viktig konkurranse som Epica. Og ikke minst er det stas fordi det er andre gang på tre år. Det forteller oss at vi lager kreative og gode reklameløsninger som er på høyde med det aller beste som lages i verden og da må man jo være rimelig fornøyd, sier byråleder Kjetil Try til Kampanje.

Men Kjetil Try har ikke planer om å la de ansatte i byrået hvile på laubærene.

- Det er ikke priser i kreative konkurranser vi lever av, men det er klart det betyr noe for oss å få så til de grader bekreftet at vi gjør mye riktig i Try. Men viktig å ikke nyte sånt for lenge. Nå skal vi klappe for oss selv i lunsjen og så fortsetter vi å lage god reklame for kundene våre. Full fart, alltid full fart, sier han.

Også kreativ leder Lars Joachim Grimstad i Try vil komme til orde for å uttrykke sin glede over prisen.

- Dette er en utrolig hyggelig fjær i hatten. Vi er jo overbevist om at kreativitet aldri har vært viktigere enn nå, hvor stadig mer av kommunikasjonen blir «oppskriftbasert» og dermed likere. Og da er det jo ekstra stas å bli kåret til verdens beste, sier han til Kampanje.