I Amsterdam, har Try så langt klart å vinne ett sølv. Sølvet er vunnet for DNB i «Spare»-kampanjen, og bidraget som sikret Norge den første Epica-prisen, er «Ingenting». (Se case-film lenger ned i denne saken.)

Hos Try har teamet vært; Egil Pay, Lars-Joachim Grimstad, Mads Rolland Krogh, Sebastian Rasch, Camilla Bjørnhaug, Preben Moan, Thea Bjørndal Iversen, Anette Bellika Finnanger, Arne Eggen, Kristina Skogen og Jeppe Gjesti.

- For en hyggelig beskjed å få en tirsdag! Akkurat denne kampanjen ligger det ganske så mye jobb bak, så dette sølvet setter vi ekstra stor pris på! Eller for å si det sånn: Takk for Ingenting, sier Egil Pay til Kampanje.

Se filmen «Ingenting» og casefilm om kampanjen her (artikkelen fortsetter etter filmene).

- Veldig stolte
Hos Anorak er man særdeles glad for å ha innkassert en bronse – som ble vunnet i kategorien for Public interest/Social. Kunden har vært Amnesty, og sammen med Qvisten animasjon har Anorak laget en film om forslag til ny lov om samtykke.

- I et år da alle selskaper i Europa jobbet med sine GDPR-samtykke, er vi veldig stolte av at denne jobben satte i gang en debatt om et minst like viktig samtykkelovverk, både i Norge og Europa. Ideen vekket også stort engasjement hos Qvisten, som på rekordtid klarte å gjenskape den eventyr-stemningen man kjenner igjen fra gamle tegnefilmer, sier byråleder Torgeir Vierdal i Anorak til Kampanje.

Det kreative teamet har bestått av tekstforfatterne Pål Høyer-Andreassen og Hallvard Fjeldbraaten. Art Director har vært Magnus Høgberg Hansen og Jens-Petter Aarhus. Øvrige involverte i Anorak har vært Janne Espevalen, Camilla Von Borcke, Erlend Dal Sakshaug og Henrik Guderud.

Anorak er en del av Ther North Alliance (Noa).

Les også: Animert reklamebudskap om samtykkelov

Se Amnesty-filmen her (Artikkelen fortsetter etter filmen): 

Norske byråer sendte i år inn 46 bidrag til konkurransen, av disse kom 15 jobber på shortlist. Det er fremdeles norske vinnersjanser, så følg med på Kampanje.

Epica er en kreativ pris som skiller seg fra andre priser ved at juryen består  utelukkende av journalister som til daglig dekker reklame og markedsføring. Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen.