Denne uken ble første shortlist for Eurobest sluppet, og det var i kategorien for innovasjon. Her var det ett norsk bidrag videre – nemlig SMFBs jobb for Ikea som byrået har gjort sammen med arkitekt- og designbyrået Snøhetta – «Stua».

Byråleder Kristian Kristiansen i SMFB forteller til Kampanje at oppgaven var å nå ut til en ny målgruppe.

- Vi fikk en utfordrende oppgave om å nå en ny og eldre målgruppe, som ikke er særlig interessert i Ikea, og få dem til å vurdere Ikea neste gang de skal kjøpe noe til stua si. For å nå dem hadde vi lyst til å gjøre noe litt uventet, som er mer interessant for denne målgruppa. Vi hadde lyst til å gi nordmenn et nytt rom, hvor de kunne begynne helt på nytt, og synes det var et kult utgangspunkt å utnytte de nye byggereglene på en smart måte. Da tok vi kontakt med Snøhetta, sier han.

Samarbeidet varte i ett år, og resulterte i prosjektet «Stua» - som skulle være et helt nytt rom. Byggeprinsippet er inspirert av hvordan Ikea tenker når de designer møbler, med smarte monteringsløsninger og materialer som er tilgjengelig for folk flest. Tegningene er tilgjengelige for alle, og kan brukes til inspirasjon for å lage sin egen utestue.

SMFB har prioritert tre konkurranser som de sender inn til, med Cannes Lions og Gullblyanten i tillegg til Eurobest.

- Hvilke forventninger har dere til denne jobben, nå som den er på shortlist?

- Vi håper alltid på det beste, men blir glade for det vi får, og ikke så veldig skuffa over det vi ikke får, avslutter han.

De øvrige Eurobest-juryene trer sammen i slutten av november og vinnerne blir kjent i midten av desember.

Les også: Her er Norges Eurobest-jurymedlemmer

Se case-film for «Stua» her:

Teamet bak:

Dette er teamet som har jobbet med «Stua» for Ikea. Øverst fra venstre: Linus Hjellström (SMFB), Pia Ølstad (SMFB), Karete Kristoffersen (Ikea Norge), Kim Andre Ottesen (Snøhetta), Marius Myking (Snøhetta), Mathias Worbin (Ikea of Sweden), Carl-Andreas Berg Aspelund (Snøhetta) Nederst fra venstre: Marcus Engman (Ikea of Sweden), Jøril Korperud Johnsen (Ikea Norge), Gudrun Kathle Lægreid (Ikea Norge), Martin Gran (Snøhetta Design), Sara Larsdotter Bendiksen (Ikea Norge), Mille Windfeldt (Snøhetta). Foto: SMFB