Tidligere i høst kunne Kampanje skrive om den store byråsammenslåingen til den franske kommunikasjonsgiganten Publicis. Som del av en større global reorganisering kalt «Power of One» slår nemlig det franske selskapet sammen sine byråer i sine mange respektive markeder til større enheter bestående av både reklame-, PR- og mediebyråer.

I Norge betyr dette at Kitchen, Starcom, Zenith, New Work, MSL og konsulenheten Sapient slås sammen til ett selskap med felles topplinje og resultatlinje.  Nå lanserer Publicis i Norge også det toppsjef Peder Mittet kaller «en kraftsatsing på strategi» i den nye enheten Strategic Studio. Tanken er å ta opp kampen ytterligere med sterke konsulentmiljøer som Accenture, Deloitte, BCG og McKinsey.  

- Med denne satsingen ønsker vi i Power of One å utfordre dagens konsulentmiljøer. Deres modell trenger å bli utfordret, fordi den er for frakoblet fra gjennomføringen. Her har vi som et stort byråmiljø et klart fortrinn. Ved å bygge et enda sterkere strategiteam, som sitter tett på det kreative, data og gjennomføringen skal vi levere enda bedre på vekst og omstilling både til våre eksisterende og nye kunder, sier Peder Mittet som leder Publicis og gjennomføringen av Power of One i Norge.

Les også: Publicis slår sammen Starcom og Kitchen – Mittet blir ny toppsjef

Kitchen-partner blir leder
Strategic Studio en felles strategisk enhet som skal operere på tvers av Publicis-byråene i Norge og en leder for satsingen er allerede pekt ut. Det blir Espen Haugen fra Kitchen som blir direktør for satsingen.

- Vi er nå inne i en veldig spennende prosess hvor vi ser på hvordan vi best kan tilgjengeliggjøre den samlede kompetansen ut mot kundene. Både Kitchen og Starcom er allerede kjent for å være sterke strategiske, sier Haugen.

Noe av tanken er å trekke enda sterkere veksler på Publicis’ teknologimiljø i Sapient i Norden i leveransene.  Strategic Studio får blant annet ansvaret for å jobbe med strategi på tvers av Publicis’ kunder i Norge, ved siden av å ha egne kunder og prosjekter.

- Med Sapient som en del av riggen ligger nå alt til rette for å bygge det vi har som ambisjon at skal bli et av landets mest innovative strategiske miljøer. Dette er en av de første fordelene våre kunder kommer til å oppleve fra «Powe of One», fortsetter Haugen.

- En kvalifisert person
Espen Haugen er i dag partner og leder av Kitchens strategiske miljø, og har blant annet stått bak Kitchens bok om Effekt som er distribuert i 5.500 utgaver. Han har de siste årene også markert seg som foredragsholder.

- Vi kunne ikke funnet en mer kvalifisert person til denne jobben. Espen har gjennom sitt arbeid med Kitchens kunder og ikke minst med boken «Effekt» markert seg som en av bransjens ledende stemmer innenfor strategifaget. Kitchen og Starcom er allerede hver for seg rangert blant Norges beste miljøer innenfor strategi og merkevarebygging. Nå gleder vi oss til å trappe opp denne satsingen, få Sapient ombord og sammen med kundene ta fatt på utfordringene de trenger vår hjelp til fremover, sier Haakon Dahl som er leder av Kitchen og styremedlem i Power of One i Norge.