Den israelske produsenten av brusmaskiner, Soda Stream, hentet blant annet en islandsk «Game of Throne»-kjendis og tidligere superstjerne Rod Stewart til splitter ny reklamefilm. Målet med filmen sies å være å få fart på salget og bidra til mindre plast-søppel.

Filmen er en internasjonal produksjon med israelske, kreative krefter. Det er den islandske skuespilleren Thor «The Mountain» Bjornsson, som er med i filmen.

- Ideen bak kampanjen var å ha skilpadden som et ikon i kampen mot éngangs-plast og som en stemme for alle utrydningstruede dyr som ikke har en stemme. Vi ønsket at denne stemmen var ikonisk, derfor valgte vi Sir Rod Stewart, forteller nordisk markedsdirektør Michele Fitzwilliams i SodaStream.

- Hvor mye kostet det å lage denne filmen?

- Den kostet rundt én million dollar. Det var verdt hver penny, over 20 millioner har sett vårt miljø-budskap og det er kun starten, sier Fitzwilliams til Kampanje.

I august ble det kjent at giganten PepsiCo hadde kjøpt alle aksjene i Soda Stream. Men Fitzwilliams avviser at budskapet i filmen ikke «slås i hjel» av at PepsiCo bruker éngangsflasker.

- Vi ser PepsiCo-oppkjøpet som en anerkjennelse av vårt miljøarbeid og vi vil fortsette den veien, og til og med akselerere vårt oppdrag om å redde verden fra plastikk-søppel, sier hun.

Se filmen her: