I forbindelse med Kvikk Lunsj sitt 80-års jubileum i fjor lanserte Freia nytt kommunikasjonskonsept og reklamefilm i slutten av september 2017, i samarbeid med reklamebyrået SMFB.

Tanken bak filmen var å feire norsk turkultur gjennom de 80 årene den kjære og norske Kvikk Lunsj-sjokoladen har eksistert. Det falt i smak hos Gullfisk-juryen.

Nå premieres nemlig Freias reklamefilm, «Turen venter», med sølvfisken for september i år.

- Reklame virker. I en tid preget av kalde tall og beregninger, er det fint å kjenne hårene på armene reise seg av en reklamefilm, skriver juryen. Det er Kitchen-sjef, Haakon Dahl, som leder årets jury. Han ledet også juryen i 2005.

Les også: SMFB pusser opp 80 år gamle Kvikk Lunsj

- En nydelig idé pakket inn i strålende foto og musikk. Sjansene er store for at i hvert fall disse sju jurymedlemmene går seg en lengre tur til helgen og åpner seg både en og to pakker Kvikk Lunsj. Gratulerer til SMFB, Freia, og One Big Happy Family, skriver de videre.

Se Freia-reklamen her:

Produksjonsbyrået bak filmen var One Big Happy Family, med Stian Smestad på regi. Musikken er komponert av den kanadiske låtskriveren Patrick Watson.

Det er Christian Hygen og Per Erik Jarl i SMFB, som har hatt kreativ lead på prosjektet.

- Når man lager en film som varer 60 sekunder og får sølvfisk, da føles det ut som man har gjort et veldig godt håndverk. Det er vi veldig fornøyd med, forteller Hygen til Kampanje.

- Den har jo en viss utfordrende stil i form av en litt original kameraføring, som var en del av ideen. At det fanget såpass mye av naturopplevelsen og av ideen, i tillegg til at det drar inn en sølvfisk, er veldig gøy, avslutter han.

Sist SMFB hanket inn sølvfisk var i samme måned i fjor, da med Ikea og filmen «Du, mamma».