Nå til jul har jernvarehandler-kjeden Jernia fått Smallfilm til å lage en ny profilfilm, samt flere mindre produktfilmer.

I filmen følger vi en liten familie som stresser i hverdagen før jul. Dette er samme «familie» som figurerte i en profilfilm i vår, og den nye filmen «svarer på» den gamle.

- Det virker som hverdagen har innhentet den lille familien. Det er i alle fall anslaget til årets julefilm signert Jernia. I våres overrasket mor sin kjære med et nystriglet hus, en skinnende hage, og et grillparty. Akkurat det virker det som han har glemt… eller kanskje ikke? Hevn kan faktisk være veldig søtt hvis det gjøres riktig, sier regissør Tor Einstabland i Smallfilm.

Forbedelsene til denne filmen startet allerede i mars, da eksteriørbildene ble filmet - og det fremdeles var snø.

- Vi i Jernia er veldig opptatt av gaver som varer, i den travle tiden før jul tenker vi at den beste gaven man kan gi er å gjøre noe fint for andre, eller hverdagsimponere som vi kaller det. Både den følelsen av å gi og få en overraskelse syntes vi denne filmen tar på kornet, forteller markedssjef hos Jernia, Trygve Haldorsen.

Se den nye profilfilmen her:

Og her kan du se filmen fra i vår: