De to som representerer Norge i juryarbeidet, er tekstforfatter Rikke Sofie Jacobsen fra Pol, som skal sitte i «Film and Print & Publishing»-juryen, samt Beate Tangre fra produksjonsselskapet Tangrystan, som har fått plass i Film Craft-juryen.

Beate Tangre sier til Kampanje at forventningene er høye før jurytjenesten starter om halvannen ukes tid.

- Det blir en sjelden luksus å dedikere så mye tid til å se og brekke ned reklamefilm, og i et svært kompetent selskap, så det blir inspirerende og gøy. Min erfaring med juryarbeid er at det blir lange dager med mange diskusjoner, så tar med meg både kondis og tålmodighet til meningsutvekslinger som skal lande i enighet mellom sobre nordiske jurymedlemmer og fyrrige sør-europeere, sier hun.

- Hva tenker du om kategorien du skal juryere i - film craft?

- Film Craft er spesielt spennende for meg som produsent, i disse tider hvor kundene ofte har fokus på  kvantitet på bekostning av håndverk. Vi har alle godt av å skjerpe sansene og hele tiden strekke oss mot og la oss inspirere av de beste jobbene. Og ikke minst definere gode reklamefilmer på basis av både idé og håndverksmessig utførelse, mener hun.

Jubler for likestilling
For første gang i Eurobest-historien er det like mange kvinner som menn i juryene.

- Vi er veldig glade for årets jury, og spesielt det faktum at vi har oppnådd en 50/50 kjønnsfordeling. Det er noe vi har jobbet veldig hardt med de siste årene, og det er spennende å se både kaliberet og bredden på erfaringen for jurymedlemmene fra hele regionen. Med representanter fra over 19 land, kan vi forvente at dette årets diskusjoner vil ha mangfoldighet i forhold til tanker og rike i forhold til kontekst, sier Louise Benson, som er visepresident for Eurobest.

I år skal Eurobest arrangeres kun som en konkurranse, og uten konferanse- og prisutdelingsdel.  Juryen trer sammen i slutten av november og vinnerne bekjentgjøres i midten av desember.

Les også: Kutter reklamefestival og utdeling - sender prisen i posten