Det var i fjor at elektronikkjedene, med blant annet Elkjøp i spissen, forsøkte å introdusere en ny shoppingdag i Norge under den kinesiske varianten «Singles Day». Dagen startet som en feiring av den single husstanden, opprettet av Nanjing Universitetet i Kina i 1993.  

- Kundene våre tok godt imot dagen i fjor, så i år gjentar vi suksessen – i to dager, sier Kristina Opsahl, markedssjef i Elkjøp Norge.

Da den nye shoppe- og tilbudsdagen kom i fjor, la den seg opp på alle de andre novemeber-aktivitetene som blant annet «Black Friday» og «Black Week», og det tok da heller ikke lang tid før kritikken lot høre av seg.

Les også: Ny kjøpefest møter kritikk

Det skremmer imidlertid ikke Elkjøp fra å satse mer på «Singles Day» som hvert år faller på 11. november. Store elektronikkforhandlere som Alibaba og Amazon har feiret Singles Day i flere år.

- Vi var med på å gjøre Black Friday stort i Norge, og i fjor - da vi lanserte Singles Day – tok kundene våre også denne dagen godt imot. Da er det ekstra gøy å gjenta suksessen, og samtidig ta dagen til neste nivå ved å spre tilbudene ut over to dager! Og det med et morsommere markedsføringsløp enn vi kanskje gjør til vanlig, sier markedssjefen i Elkjøp.

- Hvorfor må vi ha så mange kjøpsdager?

- Vi hadde god suksess med Singles Day i fjor, og for oss var det tydelig at dette var en dag kundene våre ønsket seg og da lytter vi. Vi ser at det norske markedet – uavhengig av bransje – følger denne trenden, og som markedsleder i elektronikkbransjen mener vi det er viktig at vi gjør det samme, sier hun.

- Men er det bærekraftig på sikt? 

- Det vi også ser er at kundene våre holder lenger på produktene sine nå, enn tidligere. Mange velger heller å gå opp i prisklasse på for eksempel telefoner og PC-er med høyere kvalitet, nettopp for å unngå for hyppig bytte eller nye kjøp. Kundene våre som kommer for å oppgradere eller bytte ut produkter som har tatt kvelden, er blitt flinkere til å levere inn utgått elektronikk til resirkulering. Det er vi veldig glade for, slik at materialet i produktene kan gjenbrukes.

Saken fortsetter etter bildet.

Markedssjef i Elkjøp, Kristina Opsahl.

- Må gripe muligheten og leke
Dette blir dermed det andre året Elkjøp har valgt å fokusere på denne salgsdagen – og det skal gjøres både med humor og en litt frekk tilnærming og feiring av «Singles Day» hele helgen.

- «Singles Day» er på mange måter startskuddet for den mest intense perioden vår i løpet av året med både «Black Friday» og julehandelen like rundt hjørnet. Vi forventer at vi kommer til å ha nok å gjøre, sier markedssjefen.

«Singles Day»-kampanjen som lanseres i år, kommer til å gå på tv og i den populære datingappen Tinder. Elkjøp vil også være godt synlig på Snapchat, og Facebook. Det er reklamebyrået Nord DDB står bak.

- Vi jobber alltid med å finne interessante måter å nå ut med budskapene våre på. Når det kommer til et fenomen som «Singles Day», som fortsatt er ganske nytt i Norge, var det opplagt for oss å gripe muligheten og leke med hvordan vi skulle fortelle om dagen på. Dette er en dag vi feirer alle single og tillater oss humor og en smule frekkhet, sier Kristina Opsahl.

Du kan se (og høre) den nye reklamesnutten til Elkjøp her: