SMFB har fått Coop Obs på kroken etter det som beskrives som en omfattende byråkonkurranse. 

- Vi lette etter et byrå som virkelig forstår retail og utfordringene vi står ovenfor hver dag. SMFB viste oss både god innsikt og engasjement for oppgaven, samt et konsept vi har stor tro på for fremtiden, sier Stine Nygård Sjølie, markedssjef for Obs i en pressemelding.

Det er Schjærven Reklamebyrå som inntil nylig har håndtert markedsføringen til Obs. De skal fortsatt jobbe med Obs Bygg.

- SMFB hadde en analytisk og strukturert tilnærming i sin løsningsforståelse, som vi føler gir oss en robust strategiplatform for årene som kommer. I tillegg leverte de langt over forventet gjennom hele konkurransen, da var det liten tvil om valget, skyter kjededirektør Lars Tendal i Obs.

Har gjort en rekke endringer
Dagens bytte er det siste i en lang rekke endringer i byroppsettet til Coop Norge. Tidligere i år brøt Coop et 15 år langt samarbeid med Try og samlet alt av reklamekjøp, inkludert content, for Coop Prix og Coop Mega hos Anti. De hadde fra før av ansvaret for modermerket Coop Norge. Trys datterbyrå Pol har beholdt Extra på kundelisten. 

Samtidig leverer Redink innholdsmarkedsføring for Obs Bygg og Marked/Matkroken, mens Inkognito produserer kundeaviser for Coop.

- Vi har ulike kjeder med ulike målsettinger og posisjoner. Extra og Obs er store tunge kjeder, som er veldig fint å ha i ulike byråer, og Anti har Coop og kjedene som er nærmest knyttet til masterbrandet (Prix og Mega, red. anm). Vi synes vi har en god struktur, sier markedsdirektør Aud Lundstad i Coop Norge til Kampanje.

- Blir dette byroppsettet deres i overskuelig fremtid?

- Vi har ingen planer om å endre dette nå. Vi er veldig fornøyd med alle samarbeidspartnerne vi har.

Les mer: Dagligvare-smell for Coop - nå vil giganten ha «kjempeløft» med nye byråer

Blant Norges 15 største
Obs har 31 såkalte hypermarkeder over hele landet som i fjor omsatte for over ni milliarder kroner. De er også blant landets 15 største annonsører, ifølge tall fra Nielsen.

- Vi har det meste, og vi har mye av det. Selv om vi ikke dukker opp på VGs matvarebørs, vet vi at vi er høyst konkurransedyktige på pris. Vi har i tillegg det vi anser som store fordeler både når det gjelder utvalg, størrelse og handleopplevelse. Og det er denne unike opplevelsen SMFB nå skal hjelpe oss med å formidle, sier Stine Nygård Sjølie.

Daglig leder i SMFB Factory, Stine Langehaug, kan fortelle at de gleder seg til å ta fatt på dagligvare pluss-segmentet.

- Vi må berømme Obs for å ha gjennomført en meget proff, og ikke minst, effektiv byråkonkurranse. En tydelig brief og klare retningslinjer gjorde oppgaven både morsom og inspirerende for oss, sier Langehaug.