I en ny reklamekampanje fra Virke benyttes bilder av en av brannbilene til Oslo brann- og redningsetat – selv om Virke hadde fått nei fra etaten. Det skriver VG.

Informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat forteller at det de fikk en henvendelse fra Virke i forrige uke, som ble avslått både muntlig og skriftlig. Begrunnelsen var at de ikke ønsker å være en del av slike kampanjer. Likevel ble et bilde av deres biler benyttet i en helsides annonse i både Dagens Næringsliv og VG lørdag.

- Jeg antok avslaget mitt var lett å forstå, og ble derfor veldig overrasket av å se brannbilen vår i en slik reklame. Jeg synes det er utrolig frekt å ta seg til rette på denne måten. Særlig når retorikken i budskapet deres er helt feil, sier Hovtun til VG.

Budskapet i reklamen er at 350-kroners grensen på sendinger fra utlandet bør fjernes, men dette har ingenting med brannvesenet. Hovtun argumenterer med at moms er en del av statsbudsjettet, mens brannvesenet finansieres av kommunebudsjettet.

Det er McCann som har laget kampanjen for Virke. Rådgiver Alexander Blomquist i McCann bekrefter overfor VG at Lars Magne Hovtun takket nei til at en av deres biler kunne fotograferes.

- Derfor kjøpte vi et bilde av en brannbil fra NTBs billedarkiv som var til salgs for kommersiell bruk. Etter instrukser fra NTB fjernet vi bilnummeret som var kriteriet fra NTB sin side for at det kunne brukes i kommersiell sammenheng, skriver Blomquist i en e-post til VG.

Bil til besvær:

Dette er annonsen som Oslo- brann og redningsetat har reagert på.