I disse dager ruller Norges Sjømatråd ut en ny reklamefilm - med en god dose humor. Kampanjen har fått navnet «Fisk før og nå», og «avslører» at markedsføring av fisk frem til nå har blitt gjort bevisst kjedelig og uappetittelig - slik at fisken får leve. 

-  Fisk har tatt en gastronomisk reise - fra å være den asketiske og ihjelkokte pliktmiddagen, til at den nå boltrer seg i eksotiske krydder, saus, tacolefser, pommes frites og chili. Digg mat, rett og slett! Men, det virker som om det er noen som ennå ikke har fått med seg hva som har skjedd på fiskefronten, og det ønsket vi å ta tak i, forteller tekstforfatter Camilla Bjørnhaug i Try.

Hos Sjømatrådet forteller direktør for markedsføring og PR, Kristin Pettersen at de har tatt utgangspunkt i underseøkelser om hva folk forbinder med fisk. 

- Mange peker i samme retning: folk vil gjerne spise mer fisk, men de får det bare ikke helt til. Med denne kampanjen ønsker vi å anerkjenne de utfordringene mange møter om at fisk kan fremstå som kjedelig, sier Pettersen.

Det kreative teamet i Try har vært Camilla Bjørnhaug og Preben Moan, samt Lars Joachim Grimstad og Egil Pay. Helge Gjertveit har vært konsulent og Kristin Berg prosjektleder. Filmene er produsert av Motion Blur med Harald Zwart på regi og Espen Horn som produsent.

Se filmen her: