Det var i fjor sommer det ble kjent av verdens største kommunikasjonsselskap WPP slår sammen mediebyråene MEC og Maxus til et nytt globalt mediebyrå. Det nye byrået fikk navnet Wavemaker og har dermed under ledelsen av Cathrine  Hagen hat et års fartstid som nytt og «fusjonert» byrå.

Les også: Byrågigant slår Mec og Maxus sammen - vil bygge opp nytt mediebyrå

- Ja, fusjonen av MEC og Maxus, og dannelsen av Wavemaker har vært et riktig og viktig grep for WPP og Group M både globalt og lokalt i Norge, sier Cathrine Hagen til Kampanje.

Men etableringen gikk ikke stille for seg. For design- og teknologiselskapet Making Waves var raskt ute og rynket på nesen over navnevalget.  De ønsket å ta en juridisk vurdering på bruken av dette navnet ettersom «wavemakere» var et innarbeidet begrep i selskapet som er en del av The North Alliance.

Les også: Døper om MEC og Maxus til Wavemaker - nå reagerer Making Waves

- Spørsmål fra Making Waves ble besvart av WPPs juridiske avdeling globalt og fikk aldri noe etterspill. Wavemaker er et globalt brand og WPP hadde selvfølgelig gjort hjemmeleksen sin i etableringen av merkevaren. Jeg håper og tror at Making Waves føler dette like uproblematisk som vi gjør. Vi har i alle fall ingen problemer med dem og den posisjonen de har og opplever aldri å få spørsmål om dette fra våre kunder eller i noen av de new busniess prosessene vi deltar i, sier Hagen. 

- Jobber på de tre viktigste områdene
Hun sier «tanken med fusjonen fra globalt hold var todelt» og at planen skulle være å skape et «et stort internasjonalt byrå som kunne være et topp 3-byrå globalt.»

- Samtidig, og etter min mening enda viktigere, var behovet for å skape det vi mener er morgendagens mediebyrå. Wavemaker jobber innen de tre områdene vi vet morgendagens markedsdirektører ser på som de viktigste områdene, nemlig media, content og teknologi. Vår oppgave bli å sømløst koble disse sammen og gjennom det skape verdi for våre kunder, sier hun.

Hun sier fokuset på å «avdekke vekstpotensial» hos kundene nåde gjennom kundereisen og kjøpsbeslutningen har slått an i markedet og at omsetningen nå vokser.

- Medieomsetningen for 2018 vil ligge rundt 45 millioner over 2017. Inntekten vil også øke noe uten at jeg vil antyde eksakte tall, sier Hagen.

Lover bedre resultater
Da WPP slo sammen de to mediebyråene Mec og Maxus, var det de to minste byråene i familien som ble slått sammen.  Særlig i Mec var problemene store etter at byrået som en gang var ett av landets aller største mistet Norgesgruppen til Carat. Byrået hadde i 2011 en omsetning på nesten 1,3 milliarder men omsetningen raste etter hvert til drøye 250 millioner og byrået gikk med over fem millioner kroner i tap i 2016.

Tallen for 2017 viser at det er bedring i Wavemaker-byråene. Slått sammen som ett selskap ville Wavemaker hatt en omsetning på rundt 500 millioner kroner og et årsresultat på 2,5 millioner kroner og dermed en klar resultatbedring sammenlignet med tilsvarende tall i 2016. 

- Blir det også en ytterligere bedring på resultat i 2018?

- Ja, vi vil se en ytterligere bedring i 2018, selv om flere av de nye kundene vi har vunnet først vil få en effekt i 2019, sier hun.

Hun trekker blant annet frem Elektroimportøren og flere andre kunder hvor inntektene først vil komme neste år.

Stakk av med Freia og Mondelez
Men den største fisken er nok sjokoladeprodusenten Mondelez i Norge som kom til byrået som en følge av en stor internasjonal pitsj som ble avgjort i sommer, ifølge internasjonale Adweek.

 - Kan dere bekrefte dette og antyde størrelsen på oppdraget og når dere skal begynne å jobbe med kunden?

- Det stemmer at vi har fått æren av å jobbe med Freia og alle de andre Mondelez-merkene i Norge. Det er vi stolte av og vi er allerede i gang med planlegging for 2019. Utover det har jeg ingen kommentar.

Også toppsjefen i Group M i Norge, Martin Bentzen, er fornøyd med etableringen av Wavemaker.

- Sammenslåingen av Maxus og MEC til Wavemaker har vært svært vellykket. Tilbakemeldingen fra markedet er utelukkende positiv, både fra våre kunder og mediepartnere. Cathrine Hagen og hennes team har gjort en formidabel jobb med å slå sammen to selskaper, samtidig snudd dette til å bli en forretningsmessig suksess på kort tid. Vi gleder oss til å være med på utviklingen av selskapet, som allerede viser en meget god trend, sier Bentzen.