Nikolai Kaatorp Mathisen slutter som daglig leder i Nice One, og blir nå partner i Storylounge med ansvar for kommersiell innholdsproduksjon. Storylounge er et hybridbyrå som leverer tjenester innen innholdsproduksjon, tv og rådgivning.

- Jeg kjenner det talentfulle miljøet i Storylounge godt og har fulgt med på selskapet siden oppstarten. Jeg liker tilnærmingen Storylounge har til kommunikasjonsoppgaven, med fokus på å tilegne seg innsikt og analyse for å skape historiefortelling som oppnår forretningsmessige effekter for kundene. Også er det utrolig morsomt å jobbe med så flinke mennesker, og nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Kaatorp Mathisen til Kampanje.

Kaatorp Mathisen har foruten Nice One tidligere jobbet både i TVNorge, AOL/BeOn og Isobar.

Les mer: Samler Monster-topper for å lage tv for medier og annonsører

Følger i fotsporene til Houge
I Storylounge skal Kaatorp Mathisen ta over jobben til Thomas Houge som forsvant til det nye strømmeteknologiselskapet Seenthis, noe Kampanje omtalte tidligere i dag.  Dermed fortsetter Houge og Kaatorp Mathisen å følge i hverandres fotspor.

Mathisen tok også over jobben til Houge som daglig leder i Nice One i sin tid. Han sier utsiktene til å bli partner på egen arbeidsplass var fristende.

- Det er utrolig hyggelig etter så mange år å få muligheten til å bli partner sammen med så mange flinke folk og ikke minst få muligheten til å bygge opp en gründerbedrift, sier han.

Les også: Slutter i AOL og går til reklamebransjen

Han mener han tar med seg mye positivt fra tiden i Nice One og ikke minst verdifull erfaring hvordan man kan få til et kommersielt samarbeid med produksjonsselskapene.

- Innholdsproduksjon er et eget fag som jeg ble godt kjent med Nice, så det blir en nyttig erfaring å ta med meg videre i Storylounge, sier han.

- Prøver å finne de beste folkene
Storylounge ble startet høsten 2017 av Fredrik GeelmuydenOlav Øen og nevnte Houge, som nå forlater selskapet. 

- Nikolai Kaatorp Mathisen vil styrke selskapet med sin kommersielle forståelse og nettverk. Alle i Storylounge har et brennende engasjement for historiefortelling, og Nikolai har i tillegg en spesielt god forståelse for kunders kommunikasjonsmessige utfordringer i dagens mediebilde, sier daglig leder Olav Øen.

Dermed henter altså Øen en ny partner fra Nice-gruppen som også omfatter Olav Øens gamle tv-produksjonsselskap Monster som i sin tid ble solgt til MTG.

- Er det tilfeldig at dere igjen henter en kommersiell sjef fra Nice One?

- Ja det er helt tilfeldig. Vi prøver bare å finne gode erstatter og de beste folkene også spiller det ingen rolle hvor de kommer fra.

- Men har dere en forkjærlighet til folk som kommer fra Nice?

- He he... det må være en forkjærlighet for folk som kommer fra Monster… men nei. Det er helt tilfeldig.

- Bra stemning på kontoret
Det var i september i fjor at Storylounge så dagens lys, og Øen sier 2018 blir selskapets første fulle driftsår. Totalt teller Storylounge i dag seks mennesker. 

- Det er alltid spennende å bygge opp noe fra grunnen, men vi ser lyst på fremtiden og det er bra stemning på kontoret. Det er et bikkjeslagsmål der ute, men det ser veldig lovende ut for Storylounge, sier han. 

Les også: Produsentduo går til Storylounge

Siden starten har Storylounge blant annet produsert reklamefilmer for S-banken i tillegg noen oppdrag som er i produksjon «som er litt tidlig å snakke om».  

- Er det reklameoppdragene som er det enkleste å komme i gang med?

- Nei, ikke det enkleste, men det vi har lykkes med fra oppstarten og noe vi har stort fokus på. Vi har innsalg til tv-kanalene også på noe vi har utviklet selv men det tar mer tid.