Et nytt eksempel på bransjeglidningen kommer til syne når Ernö henter inn Simen Halvorsen fra Carat som ny performance-rådgiver.

- Ernö er et solid og offensivt miljø, med store ambisjoner fremover. Jeg gleder meg til å jobbe tettere på den kreative utviklingen, og være med på å sette premissene for hvordan et reklamebyrå skal jobbe med performance marketing fremover, sier Halvorsen.

Den nye Ernö- sjefen, som også selv kommer fra mediebyråbransjen, sier byrået ønsker å øke satsingen på teknologi, og at Halvorsen vil være en styrking av fagområdet.

- ­Vi opplever stor vekst på områder utenfor den tradisjonelle reklamebyråvirksomheten, og med ansettelsen av Halvorsen får vi mer kompetanse innen fagområdet performance marketing. Halvorsen blir en viktig brikke i vårt arbeid med å bygge en sterkere bro mellom kreativitet og teknologi, sier byråleder i Ernö, Stian Giskeødegård.

Tidligere i år ansatte Ernö også Vegard Urke. Urke kom fra Nordisk Film, men hadde også han bakgrunn fra mediebyråbransjen.

Les også: Slutter som markedssjef i Nordisk Film - blir rådgiver i Ernö

- Hva sier det om bransjeglidningen at reklamebyråer henter fra mediebyråer?

- Det bekrefter vel bare det vi har sett så langt, at bransjeglidningen er veldig reell. For å kunne opprettholde konkurransekraften, så må både mediebyråer og reklamebyråer sørge for tilstrekkelig bredde i tilbudet til kunder, sier han.

Han legger til at Ernö «først og fremst skal være et reklamebyrå».

- Men for å kunne fortsette å hevde oss i dagens konkurransebilde må vi også ha en bredere kompetansesammensetning enn tidligere. Spesielt gjelder dette innen analyse, teknologi og den digitale økonomien, sier han.

Ernö er et norskeid reklamebyrå som startet opp i 2006. Byrået består i dag av 27 ansatte, og jobber med kunder som blant annet Gjensidige, Hafslund, Fjordland, Obos og Posten/Bring.