I går kveld ble det klart at norske byråer har gjort det skarpt under årets Cresta Awards. Pol vant Grand Prix i kategorien for Craft Interactive - Virtual Reality. Dette ble dermed én av totalt seks arbeider som vant utmerkelsen Grand Prix. Jobben vant også sølv i Promotions & Incentives.

- Da har denne jobben gått sin seiersrunde og vi synes det er ekstra gøy at det ble et grand prix som satte punktum. Sandbox-jobben har vært en enorm inspirasjon for oss i forhold til å fokusere videre på kreativitet, ikke bare i forhold til budskapet og historien vi ønsker å fortelle, men også gjennom måten vi forteller det på, sier byråleder Monika Augustsson i Pol i en kommentar til Kampanje.

I mai i år fikk denne jobben nok en pris, da Pol kunne håve inn et gull i The One Show. 

Les også: Sandbox hanket inn et siste gull

«Enter Sandbox» har vist seg som én av Norges sterkeste, kreative jobber noensinne. Inkludert Cresta-prisen, har jobben vunnet 4 Grand Prix, 16 gull, 8 sølv og 4 bronse. Totalt har jobben vært shortlistet 54 ganger i norske og internasjonale konkurranser.

Try og Anti vinner også
Også reklamebyrået Try ble løftet frem i årets Cresta. Fire byråer kan skilte med tre priser, og Try  reklamebyrå er én av disse. Try vinner tre bronse; to av disse for DNB – «The weep» (kategori tv-reklame) og «Nothing» (kategori Brand Activation), mens tredje bronse vinner de for Røde Kors-jobben «Fail».

Anti vant bronse for den grafiske profilen til Telenor Yng, i kategorien for grafisk design.

Svenske reklamebyråer vant totalt fire priser - én sølv og tre bronse, og finske Hasan & Partners Oy var eneste vinner fra Finland, med én bronse. Det var ingen prisvinnere fra Danmark.

Mestvinnende byrå totalt sett, ble McCann New York, som innkasserer 16 priser pluss Grand Prix. Dette gjør også at byrået blir kåret til «Agency of the year».