I august ble det kjent at Vipps utvider sin byråportefølje fra ett til tre reklamebyråer, og at Pol, som har jobbet med Vipps siden merkevaren var heleid av DNB, må dele kontoen med Anorak og Kitchen.

Les mer: Pol mister Vipps-monopol

Anorak har fått oppgaven med å minne folk på tjenesten som startet det hele - vennebetaling - og gjøre dem litt mer glad i Vipps-merkevaren. De har tatt utgangspunkt i en detalj ved tjenesten som har ført til mange åpenbaringer over det ganske land og nå er de klare til å lansere kampanjen «Vipps, stolt avslører av mellomnavn».

- Morsom innsikt
- Når mennesker møter teknologi skjer det av og til uventede og fine ting. Som for eksempel at Vipps-brukere plutselig oppdager venner og bekjentes ukjente mellomnavn. Vi synes det ligger en kraft i at Vipps anerkjenner hvordan folk finner nye måter å bruke appen deres på. Ja til alle former for funksjonalitet, sier Peter Edward Power og Lars Holthe, to av kreatørene som står bak kampanjen.

I tillegg til Anorak, har også Anorak, Bacon, Vizeum og Vipps egen markedsavdeling bidratt til kampanjen.

- Selv om vi nå leverer mange flere tjenester enn vennebetaling, er det fortsatt viktig å minne brukerne på hvor befriende enkelt det er å vippse bare ved bruk av et telefonnummer. At vi i tillegg lærer nye ting om hverandre, som folks mellomnavn, synes vi er en morsom innsikt å bruke i kommunikasjonen. Mellomnavn-kampanjen er tett på tjenesten vi leverer, og er et rikt konsept som også gjør at vi skal bli bedre kjent med nye kolleger etter fusjonen mellom Vipps, bankID og BankAxept i sommer, sier Kine M. Bergseth i Vipps.

Les også: Berit Svendsen går til Vipps - skal bygge tjenesten utenfor Norge

Satser på tv og kino
Den nye kampanjen kommer hakk i hæl på «Fnatt»-kampanjen som ble utviklet av Pol og som skulle få flere til å betale regningene sine i Vipps. Selv om Vipps-kampanjene nå kommer på løpende bånd, avviser markedsdirektør Hanne Norstrøm Næss at de har økt reklametrykket.

- Vi har ikke gjort noen endringer i budsjettoppsettet vårt. Bakgrunnen for at vi ønsker å jobbe med flere byråer har vært å få et bredere idétilfang og flere som «pusher» oss til å tenke stort. I løpet av det siste halve året har vi virkelig fått satt vårt marketingrigg. Frem til nyttår i fjor var det bare jeg som jobbet i denne avdelingen i Vipps. Med flere personer får vi håndtert et større volum av aktivitet, sier hun.

Næss forteller at denne kampanjen vil ha et litt lavere medietrykk enn «Fnatt»-kampanjen. Felles for de to kampanjene er at de er bygget for brede mediekanaler.

- Før sommeren jobbet vi mer digitalt, men de aktivitetene vi har gjort etter sommeren har i større grad vært på brede kanaler der tv og kino står høyere på uttaksplanen, sier hun.