I går skrev Kampanje om den kontroversielle reklamefilmen til den norske frisørkjeden Cutters. Filmen skapte mye diskusjon og enkelte tok til orde for at den drøye filmen var et planlagt PR-stunt fra kjedens side. Overfor Kampanje avviser Cutters at filmen er del av et PR-stunt.

- Nei, det har ikke vært et planlagt PR-stunt, men vi forstår at det kan fremstå slik. Vi ser på filmen som drøy, men undervurderte de negative reaksjonene, sier COO Anita Scharffenberg i Cutters til Kampanje.

- Kun ment som reklame
Hun bedyrer at det ikke har vært noe PR-byrå inne i bildet i tillegg til produksjons- og reklamebyrået Synk Media.

- Nei, denne filmen har kun vært ment som reklame.

- Vil dere gjøre ting annerledes neste gang?

- Vi må være mer kritiske. Å lage reklame som engasjerer er en balansekunst, men noe vi skal fortsette med, sier hun til Kampanje i dag.

Les mer: Cutters trekker reklamefilm etter sex-kritikk: - Jeg blir kvalm, sier PR-topp

Chief Operating Officer (COO) Anita Scharffenberg i Cutters innrømmer at den siste reklamefilmen fra frisørkjeden er nokså drøy. - Vi ser på filmen som drøy, men undervurderte de negative reaksjonene, sier hun. Foto: Cutters

- Fin frem til det siste sekundet
Den profilerte kommunikasjonsrådgiveren Hans-Petter Nygård-Hansen har selv antydet på Kampanjes Facebook-side at Cutters kan ha tjent godt på PR-effekten filmfiaskoen har fått.

Han tror imidlertid ikke at det har vært planlagt fra annonsørens side.

- Jeg tror ikke man våger å gamble på at en film som denne blir en viral hit. All historikk har vist at de største virale hitene er ikke er planlagt. Jeg tror ikke et reklamebyrå hadde turt å gamble med kunden på en slik måte. Hvis det viser seg at de har gjort det i dette tilfellet, får de lov til å bli genierklært, sier Nygård-Hansen til Kampanje.

- Hva synes du selv om reklamefilmen?

- Reklamen i seg selv var fin helt frem til det siste sekundet. Cutters har nok et lite budsjett, og markedsbudsjettet blir nok ikke veltet med kostnadene med denne filmen. Så jeg tror folka i Cutters ler hele veien til banken nå.

- Har fått mange flere kunder
Han er ikke bekymret for at reklamefilmen vil føre til at Cutters-salongene mister kunder.

- Jeg tror ikke Cutters har fått et omdømmemessig slag i trynet. Det har ikke falt meg inn å ikke ta med sønnen min på 12 år til Cutters - fordi de har hatt en reklamefilm med en litt smakløs slutt, sier han. Og legger til;

- Enkelte mener det gamle slagordet «All PR er god PR» har gått ut på dato. Det gjelder ikke her. Jeg er ganske sikker på at de har fått mange flere kunder på dette, fordi folk vil vise at de ikke er krenket.