I en splitter ny reklamefilm fra Vinmopolet er det budskapet om at unge oppfordres til å vise legitimasjon uoppfordret, som er fokuset. For å finne akkurat den rette personen til å spille hovedrollen i reklamefilmen – som skulle spilles inn på en strand i Sør-Afrika – ble storyboard presentert i sosiale medier.

Oppgaven som skulle løses for å få jobben, var å vise hvor gammel du var til den som satt bak kassa gjennom å levere reklamefilmens eneste replikk: «Here it is cowboy!»

Hege Bergskaug Øvsthus er leder for merkevare i Vinmonopolet, og hun forteller at de har laget «Vis leg»-kampanjer sammen med Try i nærmere ti år. De har i samarbeid kommet opp med nye ideer hvert år.

- Med bakgrunn i salgsoppdraget vårt, er ansvarlig salg en svært viktig oppgave. Alderskontrollkampanjene våre skal få flest mulig ungdom i alderen 18 til 25 år til å vise legitimasjon uoppfordret når de handler hos oss. Dette for å sikre at mindreårige ikke får tak i alkohol. Ungdom i denne alderen er vanskelig å nå frem til, og «pekefinger-budskap» tar ikke målgruppen til seg, sier Øvsthus til Kampanje.

Og da en strand i Sør-Afrika ble valgt som location, var det flere grunner til det.

- Vi skulle jo spille inn filmen i februar, og ønsket å treffe vanlig ungdom. Vi har også veldig begrenset med midler – denne filmen hadde ikke økte budsjetter. Så da ble Sør-Afrika valgt fordi landet er kjent for å levere gode locations til gode priser, sier hun.

- Hvor mye kostet filmen da?

- Det å filme i Sør-Afrika er ikke så kostbart relativt sett. De har veldig profesjonelle filmcrew som gir gode resultater til god pris. Så vårt budsjett ble på ingen måte sprengt, sier hun.

Se reklamefilmen her (artikkelen fortsetter under filmen):

Laget bakomfilm
Det er også laget en bakomfilm som dokumenterer veien frem til reklamefilmen. Se bakomfilmen nederst i denne saken.

- Veien fra manus til ferdig film har blitt nøye dokumentert underveis, gjennom sosiale medier og på visleg.no. Her har også noen kjente skuespillere delt sine beste tips på alt fra hvordan man forbereder seg på livet som filmstjerne, til hvordan man lever seg inn i en hovedrolle, forteller konsulent Lars Mitlid i Try reklamebyrå til Kampanje.

Da det ble satt strek, hadde 485 personer fått vist seg frem med både alder og skuespillertalent. Valget falt på 25-åringen Karoline. Hun var hestekyndig i tillegg til at hun leverte replikken slik castingbyrået, Try og Vinmonopolet ønsket det.

- Det er henne. Dette er ikke filmtriks, proklamerer Øvsthus.

Også personen som spiller den andre rollen i filmen – ekspeditøren – fikk rollen gjennom audition. Men vedkommende er ansatt i Vinmonopolet.

- Det er Antonio Lopez fra butikken Lillemarkens i Kristiansand som spiller ekspeditøren. Rollen fikk han etter en intern casting. Det synes jeg var sporty gjort, avslutter hun.

Hos Try har kreatører vært Caroline Riis, Eirik Sørensen, Egil Pay og Finn Knudsen.

Produksjonsbyrå har vært Einarfilm med Thea Hvistendahl på regi.

Se Bakomfilmen her: