Det Omnicom-eide reklamebyrået Nord DDB har funnet sin nye toppsjef og den nye reklamesjefen i byen blir britiske Eddie D’Sa. Han tar over stafettpinnen etter Kristian Lyse som sluttet i byrået tidligere i år. 

 - Etter å ha jobbet med flere tech-startups de siste årene, føles det som om jeg nå kommer hjem igjen til byråverden, sier D’Sa til Kampanje.

Les også: Kristian Lyse slutter som Nord DDB-sjef

Ikke bare kommer han hjem til byråverden, han kommer også tilbake til norsk reklamebransje. I flere år ledet D'Sa det anerkjente reklame- og strategibyrået Naked Communications. Men i 2011 forsvant britiske D'Sa til Asia og en ny toppjobb i Naked, før han sluttet helt og forsvant over startup-verden. 

Les også: Naked-topp til Asia

Nå tror D'Sa han kan ta med seg mye av lærdommen fra startup-scenen over i sin nye jobb.

 - Jeg har snakket med flere norske annonsører etter at jeg takket ja til jobben fra Nord DDB, og mange har pekt på et behov innenfor markedsføringsfaget der man kan adoptere noen av prosessene fra startup-verden, særlig når det kommer til innovasjon, strategi og hurtighet, sier D'Sa.

Han sier «den nordiske setup’en» til Nord DDB og tilgangen på talenter, var to sterke medvirkende årsaker til at han takket ja, i tillegg til mannskapet som nå møter ham i Nord DDB i Norden. 

- De nye kollegaene jeg har møtt og alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått fra kunder og venner i bransjen, gjør meg trygg på at jeg har tatt den rette beslutningen, sier han.

D'Sa tar over en stab på rundt 40 mennesker som jobber med nordiske kunder som McDonald’s, Elkjøp og Samsung.  Men nylig tapte imidlertid Oslo-kontoret storkunden Telia. 

Les også: Telia bryter med DDB – inngår ny avtale med Los & Co

- Unik evne til å inspirere
Nord DDBs nordiske sjef, Niclas Melin, sier han har «søkt både bredt og dypt» for å finne den riktige personen til å overta ledelsen av Oslo-byrået.  

- Norge er et viktig marked for oss og vi har store planer om å gjøre oss bemerket de neste årene og vi er ekstremt glade for å kunne presentere Eddie D’Sa som en av nøkkelpersonene i det bygget som heter Nord DDB, sier Melin.

D’Sa er med andre ord en erfaren reklamemann med over 20 års erfaring fra kommunikasjonsbransjen og internasjonal erfaring fra både London, København. Mumbai og Norge.

- D’Sa kommer med unik erfaring fra å ha bygget opp Naked Communication i Norden og har akkurat den miksen av erfaring fra media, strategi, digital og reklame som vi har vært på utkikk etter. Men viktigst er det at han deler vår tro på at vi skal «break brands into culture» og gjøre kundene våre berømte og at han har masse erfaring fra gjøre nettopp det fra sin tid i Naked, sier Melin

Ute av bransjen lenge
Det begynner imidlertid å bli noen år siden sist D'Sa ledet et stort reklamebyrå. D’Sa kom til Norge i 1998 fra mediebyrået PHD i London for å starte opp et strategiselskap i regi av det som den gang het Synergi RF, som var forløperen til OMD. 

I 2004 tok D’Sa på seg jobben som sjef i satsingen Naked Communication i Norden.

- D’Sa har en unik evne til å inspirere og arbeide sammen med mennesker. Talenter har alltid et valg og som leder må du ha en genuin interesse for å arbeide sammen med andre mennesker. Eddie D’Sas viktigst oppgave blir å bygge en sterk lagånd i kombinasjon med å utivkle Nord DDBs tilbud, sier Melin.

Nord DDB hadde en svak vekst i byråinntekt i 2017 på tre prosent til rundt 40 millioner kroner, men driftsresultat ble svekket noe til 3,6 millioner kroner.