Hvert kvartal kårer YouTube Ads Leaderboard de beste norske reklamefilmene, og det er Coop-kjeden Extra som stikker av med seieren i andre kvartal. 

Man skulle tro at sommerens grillforbud satte en demper på entusiasmen for grill, men markedssjef i Extra, Kari Grothe Karlsen, tror forbudet har gitt dem motsatt effekt. 

- Filmen har definitivt truffet noe hos folk. Det er tydeligvis mange som kjenner seg igjen i figuren i filmen, og jeg tror det tyder på at folk har gledet seg til å grille igjen nå som det har vært grillforbud, sier Grothe Karlsen til Kampanje.

Les også: Grillforbud tvang Rema 1000 til å endre reklamekampanjer 

I skrivende stund har «Gal etter grill» over 940.000 views på Youtube.  På Facebook har grillreklamen blitt sett 120.000 ganger og delt 168 ganger, men mer imponerende er det at filmen til og med har fått sin egen fangruppe.

- Mange har tagget hverandre med kommentarer som «dette er som å se deg». Det er tydeligvis mange grillgale menn i Norges land som liker å føle seg som grillkongen i filmen. Vi hadde aldri trodd vi skulle få så mye oppmerksomhet, men det er jo veldig gøy, sier Grothe Karlsen. 

- Til og med ungdommen kommenterer at «endelig har dere gjort noe som er litt kult», sier hun.  

Det er reklamebyrået Pol som har laget filmen for Extra.

Her er topp fem-listen på Youtube i andre kvartal:

1. Gal etter grill. Av Pol for Coop Extra.

2. 25% avslag på Wipes og bleier fra Libero. Av Spar for Spar.

3. Hjerteflimmer - om symptomer. Av Play for Pfizer Norge - Helse.

4. THIS ONE'S FOR #2: VIDEO CHALLENGE. Av Coca Cola for Coca Cola med Agnetesh og Vidar Villa.

5. Se "Friday" sitt eksperiment med anabole steroider. Av Circus for Oslo universitetssykehus. 

Også forrige kvartal var det en dagligvarekjede som toppet Youtube-listen, men den gangen var det Rema 1000 og «Lammelår med Bent Stiansen» av Foll reklamebyrå som stakk av med seieren.

Youtube Ads Leaderboard, som er en kvartalsvis kåring av reklamefilmer, måler antall fullførte videovisninger, engasjement og likes, og trafikk videre til kundens nettsider. Målingen baserer seg både på organiske og betalte visninger, og det er kun filmer som er mulig å hoppe over som er med i kåringen. På den måten er det seeren som er dommeren.