I samarbeid med reklamebyrået Kitchen, har Meny laget seks småsnutter som skal vise hjemlevering og netthandel i møte med hverdagen.

Markedsdirektør i Meny, Jørgen Normann-Larsen, forteller at de ønsker å få frem gleden ved å få varer levert hjem.

- Det er ikke når man sitter og bestiller, som er det mest givende eller morsomme, men «the moment of truth» når de leverer, og det ønsket vi å dramatisere, forteller Normann-Larsen til Kampanje.

Han peker på at de har et behov for å gjøre Menys netthandel mer kjent.

- Vi ser at Meny Nettbutikk er godt kjent i Oslo, men de som bor i Moss, Tønsberg, Haugesund, Bergen eller andre steder, har ikke forstått at de også har muligheten til å bestille på nett og få maten levert hjem. Nå leverer vi jo så å si overalt hvor Meny er tilstede.

Stor andel nye kunder på nett
I første halvdel av 2018 kunne Meny-eier Norgesgruppen skilte med en vekst i omsetningen på 2,4 prosent til 42.780 milliarder kroner, og et driftsresultat på 1.612 milliarder kroner.

Normann-Larsen vil ikke gå ut med bruker- eller omsetningstall for netthandelen hos Meny, men han forteller at de har hatt god vekst og er langt foran egne målsetninger.

- Vi slår rekorder hver eneste uke, og vi synes det er gøy at en stor andel av de som handler på nett er nye kunder, sier Larsen.

Ifølge Meny er netthandlerne litt yngre enn deres gjennomsnittlige kunde.

- Det er blant annet mange barnefamilier, men det er også veldig gøy å se at vi har eldre kunder òg. Eldste kunden vi har hatt hittil er 91 år gammel, det synes vi er moro, forteller Larsen.

- Å levere hjem til kunder er en kostnadsdriver
I januar 2018 la daglivarenettstedet Marked.no  inn årene etter halvannet år med drift. Da hadde selskapet med kjente eiere som Stein Erik Hagen, Sundt-familien og Klaveness-familien, opparbeidet seg et samlet underskudd på et par hundre millioner kroner.

Les mer: Nettbutikk legger ned: - Vi skulle akkurat rulle ut den første kampanjen

Heller ikke Kolonial.no har hatt en enkel reise, selv om de nylig fikk inn friske penger fra Zalando-investor, Kinnevik. I 2017 hadde nettmatselskapet et negativt resultat før skatt på over 250 millioner kroner, og de har enda til gode å tjene penger på driften siden oppstarten i 2014.

Les også: Kraftig ut mot Kolonial.no: - Vil aldri kunne lønne seg

Normann-Larsen erkjenner at netthandel fortsatt er nytt for mange kunder, og at det tar tid å endre vaner. Likevel er han sikker på at markedet vil vokse. 

- Vi har ambisjoner om å være en stor del av dette i fremtiden. I dag er det flere aktører som leverer ulike løsninger og det blir spennende å se hvordan tilbudet blir fremover.

- Tjener dere penger på hjemlevering?

- Det å levere hjem til kundene er jo en kostnadsdriver, men vi har jo valgt å ha en effektiv løsning både ved at vi plukker i eksisterende Meny-butikker og at vi ikke har investert i egne sjåfører eller biler. Vi leier tjenestene, som gjør at vi har en fornuftig økonomi når vi tilbyr netthandel. Vi tar jo også litt betalt for å levere, og det forstår kunden, svarer Normann-Larsen

Se den distré småbarnsfaren motta matvarer på døren:

Tangrystan og Kitchen står bak reklamesnuttene
I de utvalgte reklamesnuttene kan man se Meny levere mat på døren til et vidt spekter av familier og karakterer, som eksempelvis den distré småbarnsfaren eller det kresne paret. 

Det er Anne Marte Smebye og Ole Andreas Finseth i Kitchen og filmselskapet Tangrystan, som står bak snuttene. Med på regi er komponist og skuespiller, Stein Johan Grieg Halvorsen, som er kjent fra tv-programmene «Slå på ring» og «Råkk & Påpp» fra NRK.

- Det har alltiv vært viktig for Meny å fremme sitt store utvalg, og det store utvalget er jo der for folket. Folk har ulike behov i hverdagen sin og våre karakterer gjenspeiler disse. Uansett hvilken type person du er, en travel alenepappa eller rett og slett bare ekstremt kresen – så har Meny løsningen, også på nett, forteller prosjektleder i Kitchen, Therese Røkke, til Kampanje.