Det var rett før sommeren at dagligvarekjeden Rema1000 byttet ut hele sitt reklamebyråoppsett og innledet for første gang et nytt samarbeid med landets største reklamebyrå, Try.

Les også: Tar med seg gigantkunde fra McCann - blir hovedbyrå for Rema 1000

Les også: Try kupper Rema 1000 i dramatisk byråkamp

Nå er byrået klar med sin første jobb for dagligvarekjempen og alle de som trodde Try skulle komme opp meg et helt nytt kommunikasjonskonsept vil bli skuffet. Try lar nemlig konseptet «Det enkle er ofte det beste» leve videre, men med en ny og aktuell tematikk.

- Få konsepter sitter sterkere enn «Det enkle er ofte det beste». Vi hadde ikke noe behov for å forandre det, men ønsket å gi det et nytt innhold tilpasset 2018 og den nye mediehverdagen, sier konsulent i Try, Lars Mitlid.

- Vi er imponert
Denne helgen er det premiere på den nye reklamekampanjen, men filmen er allerede vist og presentert for mer enn 600 kjøpmenn i Rema 1000 på det store riksmøtet på Gardermoen i dag.

- Vi gleder oss til å presentere det nye konseptet for våre folk i helgen. Vi er imponert over hvordan Try har klart å aktualisere et av de mer etablerte reklamekonseptene i norsk reklame, og ekstra sterkt blir det når vi får knyttet vårt kanskje aller viktigste prisbevis «Middag for under 100-lappen» til den overordnede profilkommunikasjonen, sier Per Åge Dahl som markedsdirektør i Rema 1000.

Les også: Rema 1000 fortsetter veksten: - Try er i full produksjon

- Hva kan du si om jobben Try og jobben de har gjort?

- Som jeg sier så er jeg imponert over hvordan Try har tilnærmet seg denne jobben. De har jobbet tett sammen med oss på filmen og jeg må si det har vært utrolig å se hvor raskt de har klart å forstå Rema 1000-merkevaren. Selv var jeg veldig spent på hvordan de skulle ta denne jobben ut i de taktiske filmene om «Middag for under hundrelappen»-konseptet.

Han sier arbeidet har gått på rekordtid etter at Rema 1000 så kort tid tilbake som i mai landet avtalen med Try.

- Det har vært intens jobbing etter at vi landet vår nye byråstruktur og vi har jobbet spesielt godt med det kreative teamet Karin Lund og Øystein Halvorsen. De har vært helt fenomenale og det var gøy se hvor proft de jobbet på selve settet.

- Var det viktig for Rema 1000 å komme ut med noe nytt rett etter ferien?

- Det har vært viktig for oss å forsterke profilen på «Det enkle er ofte det beste» og nå er det også skolestart og da er det fint å komme ut med uttakene vi laget på konseptet «Middag for under 100–lappen», sier han.

- Forsterke profilen:

Den nye markedsdirektøren i Rema 1000, Per Åge Dahl, går i dag på lufta med sin nye reklamefilm signert Try Reklamebyrå. - Det har vært viktig for oss å forsterke profilen på «Det enkle er ofte det beste», sier han.

Håper på ny opptur
Dagligvareselskapet har vært gjennom noen tøffe år etter lanseringen av app’en Æ og den feilslåtte bestevennstrategien, men i år har pilene snudd og markedsandel etter første halvår steg til 24,1 prosent.

- Er målet med denne filmen å løfte andelen ytterligere?

- Ja, selvfølgelig. Men det primære her er å få folk til å like Rema 1000 og vise at vi fornuftige, folkelige, jordnære, morsomme og ærlige og det er viktig for oss, sier han.

I filmen har reklamebyrået Try kastet seg på en av de største digitale trendene for tiden, de såkalte stemmeassistentene som vi kan snakke med og gi ulike kommandoer i dagliglivet som å spille musikk, styre lyset i huset og bestille varer. Men at alt blir digitalisert og stemmestyrt kan også by på noen utfordringer.

- Vi tror filmen vil treffe bra. Det er ganske så i tiden dette med stemmestyring, men det er publikum som avgjør, sier han.

- Har sjefen sjøl, Ole Robert Reitan, sett filmen?

- Vi kan vel si at han har vært tett på ballen ja, sier Dahl.

Stjerneteam fikk jobben
Det er altså Trys stjerneteam Karin Lund og Øystein Halvorsen som har tatt på seg å jobben med det kreative.

- Vi har hatt som mål å ikke gjøre noe med grunnformelen, men å lage filmer som føles aktuelle og ikke kunne ha vært laget for ti år siden. Og stemmestyring er jo veldig aktuelt for tiden, sier Øystein Halvorsen, kreativ leder i Try.

Makkeren, Karin Lund, slenger seg på:

- Smarthus kommer sikkert til å være en del av fremtiden, men vi anbefaler ingen å gå «all in» på stemmestyring ennå, og særlig ikke på dager de skal til tannlegen.

Drahjelp fra Jennifer Lopez
Musikken som brukes i reklamefilmene er Jennifer Lopez med «On the floor», som herjet dansegulvet i 2011. Musikkvideoen med Pitbull er sett over en milliard ganger på YouTube

- Vi hadde nok ikke drømt om at vi noen gang skulle spørre om rettighetene til en Jennifer Lopez-låt. Men denne gangen var vi faktisk litt avhengig av at hun sa ja, sier Halvorsen

Reklamefilmen, som har fått navnet «Smarthus» har premiere, på tv, kino og sosiale medier i disse dager og filmene er produsert av Bacon med Andreas Riiser på regi. Det er Trys eget performance-byrå Opt som står for produksjonen av SoMe-innholdet