I forbindelse med 100 årsdagen til den svenske varehuskjeden Clas Ohlson, ruller de i disse dager ut sin første profilkampanje siden 1918. 

- Vi ønsker å rigge oss for å møte fremtiden og lanserer derfor en ny profilkampanje med tilhørende reklamefilm som en kickstart for å vise hvordan vi kan være med på å gjøre det enklere for folk i hverdagen, sier kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson, Ina Kristin Haugen.

Først ut som en del av profilkampanjen er en reklamefilm produsert i samarbeid med det svenske reklamebyrået King. Filmen vil gå på TV, kino og digitale plattformer fra denne uken. 

- Vi fyller hodene våre med distraksjoner
Budskapet i filmen er enkelt; vær hjemme når du er hjemme. Med den nye strategien ønsker Clas Ohlson at man skal legge fra seg telefonen når man er hjemme, være til stede og sette pris på menneskene man er med og stundene man befinner seg i. 

- Våre kunder er folk flest. De har hektiske liv og hverdager som preges av alt de skal gjøre, og det kan være vanskelig å stoppe opp og løfte blikket. Når vi egentlig burde bruke hjemmet til det vi ønsker, som for eksempel å koble av, være med familien eller venner og lade batteriene, sitter i stedet mange av oss med øynene festet på mobilen og fyller hodene våre med distraksjoner, sier Haugen. 

- Filmen viser hva vi går glipp av hjemme når vi velger å bruke tid på telefonen istedenfor, kjenner du deg igjen i det? 

- Er du gæærn. Jeg har sett den en del ganger, og jeg får fortsatt gåsehud. Jeg har et barn på lik alder som barnet i filmen, så den traff meg bra første gang jeg så den. Vi vil jo ikke gi folk dårlig samvittighet eller gjøre dem deppa, men vi ønsker å sette igjen et avtrykk. Jeg tror de aller fleste kan kjenne seg igjen i dette, sier hun. 

Se reklamefilmen her! Saken fortsetter under videoen.

- Det skjer endringer i retail-bransjen
Clas Ohlson har alltid profilert seg som «hverdagens problemløser», men nå vil de også gjøre hverdagen enklere. Det skal de blant annet gjøre med å formidle tips og råd til hjemmet på nettsidene sine og hjemkjøring av varer.

- Før har vi fokusert mye på pris og produkt i kommunikasjonen vår, men nå ønsker vi å bevege oss litt bort fra det. Kommunikasjonen fremover vil nok bli mer preget av tips og råd. Man ser at det skjer endringer i retail-bransjen for tiden, og da må vi endre oss i takt, sier Haugen.

Clas Ohlson har siden tidligere i vår fått PR-hjelp fra Trigger. 

Vil redusere mobilbruk:

Kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson, Ina Kristin Haugen, tror mange kan kjenne seg igjen i filmen der en mor lar seg distrahere av telefonen når hun er hjemme.