Martin Ruud Andersen og Andreas Servan fra Knowit konkurrerte i filmkategorien i årets Young Lions, og har sikret Norges ære med å vinne sølv – og står altså for det edleste metallet dette året.

- Det er helt fantastisk! Det er kjekt å vite at man kan hevde seg med noe man har jobbet med i 48 timer i konkurranse med flinke folk fra hele verden, sier Ruud Andersen til Kampanje.

De to har akkurat satt seg ned på en pizzarestaurant på Croisetten og kan puste lettet ut etter intense døgn.

Les også: Fire nye talenter klare for løvekamp i Cannes

Trøbbel i tollen
Oppstarten på Young Lions-film ble forsinket fordi de 50 spesialbestilte Samsung-telefonene som teamene skulle bruke i konkurransen, ble stoppet i tollen. Men da de endelig var i gang og presentert for avsenderen, var de kjapt i gang med å sette ideen ut i livet.

- Temaet var likestilling, og i filmen avholdt vi «jobbintervju» med seks menn, der vi var nokså uhøflige og avbrøt dem for å spørre om de hadde tenkt å få barn eller om de brukte prevensjon og liknende. De ble tydelig ukomfortable, og en ble sint, sier de to.

- Forferdelig
Filmen avsluttes med at en kvinne setter seg i stolen, for å vise at dette er noe kvinner kan oppleve i en jobbsøkersituasjon.

- Det var ganske forferdig å spørre om disse tingene, og vanskelig å gjøre uten å si unnskyld, sier Servan til Kampanje.

Men nå gjenstår kun sjarmør-etappen med prisutdeling i kveld der de kan se navnene sine på det store lerretet med hele den internasjonale reklamebransjen som publikum.

Til daglig jobber de to ved Knowit i Bergen. Servan som motion designer og Ruud Andersen som rådgiver.

Ingen av de andre norske Young Lions teamene vant løver. 

Fikk du ikke med deg reportasjen vår fra den store strandfesten i Cannes? Se den her.