Rett før helgen ble en av de største byråtransaksjonene i Norge noensinne gjennomført og formelt godkjent av Konkurransetilsynet. Mandag var det velkommen-fest for over 300 ansatte i Dentsu-familien og det var kanskje ikke tilfeldig at det store kickoff-eventet for Dentsus oppkjøp av Red-byråene var lagt til den svenske skjærdagengården som viste seg fra sin beste og heteste side mandag denne uken.

For til å lede de to byrågrupperingene er det nemlig to svensker på toppen.

- Det er dødskult at vi kan ha denne dagen her i Sverige i så fint vær og bli enda bedre kjent sammen og hilse på våre internasjonale kollegaer i Dentsu X, sier svenske Pelle Stensson til Kampanje på brygga ved Strømstad Spa og Resort. 

Maria Aas-Eng blir sjef for byrå-gruppen Red Dentsu X, mens Pelle Stensson fortsatt vil lede byråene Carat, Vizeum og Iprospect.

- Det er faktisk ikke jeg og Pelle som har valgt at vi skal være her i Strømstad som sted for å starte samarbeidet. Vi er jo stolte svensker, men jeg tror ikke Sverige nødvendigvis tar over mediebyråbransjen i Norge, i hvert fall ikke helt ennå, sier Maria Aas-Eng.

Les også: Byrågigant om Red-kjøpet: - Vi er samuraier som møter vikinger

Se videointervju med de to svenske byråtoppene her.

- Får enda mer erfaring
Totalt dreier det seg om åtte selskaper og nærmere 350 ansatte i den nye og utvidede Dentsu-familien i Norge som en omsetning på rundt fire milliarder kroner og en byråinntekt på 400 millioner kroner.  

- Hvordan blir dette, skal Maria og du samarbeide eller konkurrere, Pelle Stensson?

- Det som er bra her er at vi har fantastisk sterke byråer som nå blir bredere og får enda mer erfaring, men selvsagt skal vi ha sterke enkeltbyråer som konkurrerer, men dette er også gjort for at vi skal kunne samarbeide om det som er naturlig å samarbeide om for å bli enda sterkere, sier Pelle Stensson.

Det var i april i år at det ble kjent at Dentsu Aegis Network Norway og toppsjef Paal Fure kunne fortelle at han hadde kjøpt byrågruppen som siden i høst har vært ledet av Maria Aas-Eng.

Les også: Dentsu kjøper Red-gruppen - blir landets største byrågruppe 

Les også: Red-gründere selger livsverket: - De har kjøpt oss med hud og hår

For mange år siden var de to kollegaer i WPP da Pelle Stensson var i MEC, mens Aas-Eng startet digitalbyrået Outrider. Nå skal de to igjen forenes som ledere i Red Dentsu X og Dentsu Aegis Network Norge.  

Svensktopper:

Det blir mye svensk i toppen når Dentsu Aegis Network Norway kjøper Red-gruppens byråer. Både Maria Aas-Eng og Pelle Stensson er svenske og skal lede hver sin byrågruppe. Foto: Knut Kristian Hauger.